Vi har redan västvärldens hårdaste straff

Beatrice Ask vill skärpa straffen för narkotikabrott. Hon tycker att domstolarnas praxis att ge kortare straff strider mot vad regering och riksdag tänker.
Men vi HAR redan västvärldens hårdaste droglagar. Sverige är mig veterligen det enda land i världen, Singapore, Kina och vissa mycket totalitära stater undantagna, där det är olagligt att ens ha droger i kroppen! Rent logiskt kan jag bli dömd i Sverige om jag har rökt på i Amsterdam, Colorado eller Washington där det inte är helt olagligt.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ask-vill-skarpa-straff-for-narkotikabrott
Sålunda tillsätter Ask en utredening som ska se över detta! Men vad fan! Ska verkligen skattepengar läggas på att utreda ett faktum som redan finns?? Bör man inte i så fall åka till Nederländerna och se över hur många som dör av droger där jämfört med Sverige, så kan vi ju se vilket land som har de bättre narkotikapolitiken…
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/langre-straff-for-knarkbrott-utreds_8222322.svd
Straffen för narkotikabrott har tidigare kritiserats för att vara oproportionerligt höga i jämförelse med exempelvis våldsbrott.Och då HD förändrade praxis 2011 konstaterades bland annat att Sverige utmärkte sig internationellt genom att ha väldigt höga straffsatser för narkotikabrott. Domstolarna ansågs ha varit för onyanserade och överdrivet bundna till tabeller som angav hur olika mänger narkotika skulle leda till olika straff. I och med förändringen skulle mängden och typen av narkotika ges mindre betydelse och andra omständigheter ges större tyngd. Mängden narkotika som krävdes för att något som skulle klassas som grovt brott flyttades upp.

Försvarsadvokaten Clea Sangborn är en av många som tycker att det var bra att HD ändrade praxis 2011.

– Tidigare kunde du få ett längre straff för ett narkotikabrott än om du hade ihjäl någon. Nu har det blivit en bättre korrelation mellan olika typer av brott och vad de ger för straff, säger hon till TT.

Sangborn tycker även att påföljderna blivit mer nyanserade.

– Nu ser domstolarna till vad de olika personerna i brottskedjan gjort. En person som planerar brottsligheten och skickar iväg narkotika får högre straff än den som av en slump förvarat den. Tidigare fick de samma straff, baserat på mängden narkotika.

Pinglan har alltid varit medveten om detta. Pinglan blev extra upprörd för några år sedan då någon som slog ihjäl sin bebis fick tre månders fängelse samtidigt som hon vet att hon kan få sex månaders fängelse om hon har otur om hon röker en joint i sin lägenhet – utan att skada NÅGON!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/beatrice-ask-vill-skarpa-straffen-for-narkotikabrott_8222462.svd
Moderaterna kommer INTE få min röst nästa val!
http://blog.zaramis.se/2013/05/30/allt-farre-doms-till-fangelse-bra-utveckling/
http://www.emmafrans.se/narkotika/restriktiv-narkotikapolitik-bakom-hepatit-c-epidemin/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: