De är olika de också

Det är okej att kalla Sverigedemokraterna för ett främlingsfientligt parti. Det strider inte mot kraven på saklighet och opartiskhet anser Granskningsnämnden för radio och tv som därmed friar ett radioinslag i P4 Extra i februari. ”Ett fullständigt horribelt beslut”, tycker SD.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/okej-kalla-sd-framlingsfientligt_8260682.svd
Men att kalla SD för främlingsfientliga är väl en uppfattning som man måste få ha. Sedan kan man tycka att Radio och TV ska vara opartiska, men hur lätt är det att vara opartisk i Sverige där vissa åsikter är rumsrena och andra inte.

Mattias Karlsson, partiets vice gruppledare i riksdagen, är upprörd över Granskningsnämndens beslut och menar att det är fullständigt horribelt på flera sätt.

– De ska inte ge sig in i en politisk argumentation och göra sig till tolk för vad vi menar. Det är lika illa som om de skulle kalla Moderaterna för löntagarfientligt eller Socialdemokraterna för företagsfientligt. Man klipper dessutom ihop citat lite hur som helst och drar oerhört långtgående slutsatser och man tillåter att public service glider på principen om opartiskhet, säger Mattias Karlsson.

Han tycker också att Granskningsnämnden legitimerar ett väldigt negativt begrepp om SD som är direkt felaktigt.

– Det är absurt att kalla oss främlingsfientligt när vi verkligen inte är emot alla som kommer hit, exempelvis har 15 procent av våra medlemmar invandrarbakgrund. Det är ju snarare att beskylla oss för ett sjukdomstillstånd om vi i det läget skulle vara främlingsfientliga, säger Mattias Karlsson.

En ledamot i nämnden, K-G Bergström, hade en avvikande mening och anser att invandringskritisk är en mer adekvat beteckning, även om den också har svagheter.

Jag skulle själv snarare kalla SD invandrarfientliga än rasistiska. Visst, många har rent nazistiska åsikter, man andra vill inte ens ha in norrmän och danskar. Ytterligare SD:are vill ha hit invandrare om de försöker anpassa sig, andra vill inte ha hit fler som riskerar att hamna i arbetslöshet. Med andra ord – sverigedemokrater skiljer sig åt liksom centerpartister. Några vill ha månggifte, andra inte. Vissa vill legalisera cannabis, andra vill ha en hårdare narkotikapolitik.

Men att man inte kan vara rasist för att man har invandarbakgrund är fel. Det finns svarta som har en konstig syn på vita. Du kan vara turk och hata kurder. Man kan vara dansk och hata muslimer – och vara invandrare i Sverige

Denne Mattias Karlsson har dessutom skrivit en artikel om hur invandrare visar upp en rasism mot svenskar, så nog fan kan invandrare vara rasister precis som svenskar.

Nej, dessa SD:are binder verkligen ris om sin egen rygg och jag hoppas de åker ur riksdagen illa kvickt!

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Kenny Hudson said,

    Regeringen har nu, kraftigt försenat, lagt ett förslag om att införa EU:s sanktionsdirektiv som syftar till att begränsa den illegala arbetskraftsinvandringen. Denna fråga har varit omdebatterad den senaste tiden sedan det framkommit att arbetskraftsinvandrare ofta tvingas arbeta för slavlöner och att många tvingas betala arbetsgivaren för arbetstillstånden. När man läser lagförslaget tyder ingenting på att man tagit intryck av denna debatt.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: