Nu säger forskarna det också!

Det är vida omtalat, men nu har det för första gången gjorts en studie som bekräftar tesen: Många föräldrar lever ut sina egna drömmar genom barnen.
Föräldrar som själva inte blev fotbollsproffs eller artister lägger istället all kraft, tid och pengar på att få sina barn att uppnå de mål som de själva misslyckades med.

Det är ett vanligt påstående, som för första gången nu bekräftas genom forskning. I studien undersökte man i vilken utsträckning de 73 deltagande föräldrarna försökte leva genom sina barn. Man tittade även på hur mycket de såg barnen som en del av dem själva, snarare än som självständiga människor

http://www.metro.se/nyheter/ny-studie-darfor-pushar-vi-barnen/EVHmfA!f3B1F2bccJrnE/

Tydligt är att jag inte har fel då jag menar att man skaffar barn i rent egotistiskt syfte. Stina Hindström, leg psykolog, varnar för att det här i värsta fall kan påverka barnets psykiska hälsa.

– Det blir svårare för barnet att utveckla en egen inre kompass över vad de själva vill när det viktigaste är att vara andra till lags. Barnet kan ha väldigt svårt att känna sig tillräckligt bra och det kan vara en grogrund för depressions- och ångestproblematik, säger Stina Hindström.

Inte att undra på att barn mår dåligt. Barn ses som en prydnadssak, och det är en mänsklig rättighet att ha prydnadssaker. Men barn är ju fasen levande varelser. Och de som bara tycks tro att barn och djur är någon slags leksak som man ställer undan då man tröttar – de borde straffas hårt!

Barn är INTE livets mening, man skaffar barn bara för att man inte kan fylla livet med något annat. Själv föredrar jag klart att vara min egen leksak, att vara i mig själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: