Det ÄR fritt idag!

Nu är det fastställt att Chris Kelly, den ena halvan av rap-duon Kris Kross, dog av en överdos. Han avled 1 maj i år, 34 år gammal. http://www.svd.se/kultur/kris-kross-stjarnans-dodsorsak-faststalld_8312760.svd

Ann Helena Rudberg har bloggat om detta, och tycker, liksom jag, att det är trist med de som dör av överdoser. I alla tider har konstnärer drogat sig. Många gånger tror jag att det är en viss typ av personligheter som både blir artister och som blir narkomaner. I båda fallen vill man se hur långt man kan gå, hur långt man kan driva sig själv, och man kan inte låta BLI.
http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/07/chris-kelly-dog-av-overdos.html
Men där jag inte håller med Ann Helena är då hon påstår att många vill släppa droger fria. Problemet är att droger idag ÄR fria. Det finns INGEN koll på de som säljer, vad drogerna innehåller eller HUR farliga de är.
Alkohol säljs reglerat på Systembolaget. Cigaretter får inte säljas till minderåriga. Har man ens någon KOLL på vilka som röker cannabis och var de får den ifrån?
Nej, avkriminalisera och stryp handeln i stället, så som det sker med alkoholen idag. Problemet är att vi aldrig kommer få en drogfri värld hur mycket vi än önskade att världen vore så bra att vi inte skulle vilja droga oss.
Ty droga oss kommer vi att göra. Oavsett om det är med kaffe eller kokain. Eller shopping eller bara snurra runt tills vi blir yra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: