Det är inte smart att gå emot naturen

I mitt förra inlägg skrev jag om huvudtransplantationer (eller, okej då, kroppstransplantationer). Ingen vet vad det blir för följder av det. Men vad man har kunnat konstatera är att IVF ökar risken för autism hos barnet.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ivf-kan-oka-risken-for-autism_8315022.svd
Provrörsbefruktning ÄR alltså inte riskfritt. Den teknik som infördes efter 1992 för att avhjälpa dåligt fungerade spermier hos mannen ökar risken för autism och för begåvningshandikapp hos barn. Även om inte risken är stor är statistiken säkerställd.
Vad man kan göra är att inte plantera in för många ägg i livmodern och att informera barnlösa par.
Ändå vill man fortsätta att göra detta, att ta bort möjligheten är det inte tal om, barn är ju en rättighet som ska betalas med skattepengar, är du ofrivilligt barnlös är det en sjukdom!
Och det blir barnen som får betala priset för vuxnas egoism. Ja, jag skrev egoism. Att önska och vilja är inte egoistiskt, men att handla är många gånger det. Du kan ha en önskan om att köra bil full eller att döda någon, du kan till och med må dåligt av inte kunna göra, men JAG vill inte leva i en värld där folk skulle göra så.
Du kan vilja röka en joint framför TV:n men kommer folk på dig, så straffas du. Och med DET beteendet så skadar du ingen. Du gör möjligen dig själv till en grönsak om du puffar konstant, men du gör inga barn utvecklingsstörda. Okej, säger någon, du kostar sjukvården pengar, men kostar inte dagis, skolor, framtida bostäder och ökande arbetslöshet pengar??

Och man KAN ju faktist leva lycklig utan barn, även om man hett har önskat.
http://www.dn.se/livsstil/vi-blev-nastan-besatta-av-att-fa-barn/
Forskning visar att barn inte automatiskt gör oss lyckligare. När sociologerna Filip Fors och Bengt Brülde frågade 3 800 svenskar om deras livstillfredsställelse visade det sig att barnfamiljer är något lyckligare än andra tills barnen är i treårsåldern. Sedan gör barnen varken till eller från för föräldrarnas lycka.
Detta är väl också ett bevis på att detta med barn kanske inte bara är en biologisk drift utan ett tryck från samhället att man ska ha. I de fall då folk vill – varför inte göra det lättare med adoptioner? För, som sagt, det är inte alltid bra att gå emot naturen.
Själv är jag bara SÅÅÅ glad att jag inte föll för trycket eller gick på myten! Kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: