I Nederländerna hade detta inte varit en nyhet

I går kunde man läsa i Aftonskräpet att en folkkär melloartist hade tagits med knark på grannfest. Och mellan raderna förstod jag redan då att det var en kvinna det var fråga om. Man talade hela tiden om ”personen” och ”artisten”, då det rör sig om män är man inte sena med att skriva ”han”. (Intressant att man inte skriver ”hen” i dessa sammanhang, förresten.)
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17158348.ab
Man ser också att svenska journalister har noll koll som vanligt. De skriver:
”Analysresultatet från polisens urinprov visade också på spår av tetrahydrocannabinolsyra, som ingår i hasch och cannabis.”
Hasch och cannabis? Varför inte skriva ”hasch och marijuana”, som båda UTVINNS ur hampa, eller cannabis sativa som plantan heter på latin? Och att kalla cannabis för knark är väl ändå att ta i? Drog, ja, men knark, nej. I Holland hade detta då inte varit en nyhet, i Amsterdam röker både nederländare och andra, och det är inget konstigt med det. (Forfarade, finns det jobb i Amsterdam, säg till, detta land är ju bara för jävla sjukt!)

Idag väljer artisten att erkänna. Camilla Henemark erkänner att hon rökt på eftersom hon mådde dåligt efter att ha fått kicken från Army of lovers efter att ha mimat dåligt i melodifestivalen. Och Aftonhoran har förstås STORA löp om att ”Därför rökte jag på”. SÅNA löp skulle jag vilja se i Amsterdam!! Eller snarare, helst inte i Sverige heller. För det första: Har man inget vettigare att skriva att en artist röker på? För det andra: Hur kränkande är inte DET att gotta sig i andras olycka? JAG skulle då inte vilja hamna på ett löp den dagen JAG mår skit!

Sedan undrar jag verkligen om människan verkligen ÄR så motsägelsefull eller om det är media som är det.

I höst medverkar Camilla i ”Trinny och Susannah stylar om kändis-Sverige” på Sjuan. Hon berättade självmant för produktionen om vad som hände på Valborg.

– Jag är glad att de ger en människa chansen att komma tillbaka och jobba igen. Annars verkar det bara ­vara män som får komma tillbaka vare sig om de har slagit någon eller tagit narkotika. Ta Plura till exempel: knarka och få ett eget tv-program. Samma sak med Patrik Sjöberg. Men kvinnor? Nej. Och kvinnor i övre medelåldern? Absolut inte, säger hon.

Men – hon FÅR ju ha programmet. Tänk i stället på Ola Lindholm som ju faktiskt fick sparken från Wild kids då han hade snortat.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17165229.ab

Klart om tusan att man måste ha en lite feministisk touch på det hela…

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Mikael said,

    Så media kåt får man inte vara bara


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: