Tar du smärtstillande mediciner är du olämplig att inneha vapen

En man från Linköping får inte längre ha vapen. Det har Förvaltningsrätten beslutat sedan mannen medgivit att han rökt marijuana för att kunna sova bättre.
Den 27 januari i år greps Linköpingsbon för narkotikabrott. Vid en husrannsakan i mannens hem hittade polisen marijuana och en bong. Mannen dömdes senare att betala dagsböter för ringa narkotikabrott.
Den 19 april beslutade polismyndigheten att omhänderta mannens vapen och tillhörande ammunition. Polisen ansåg inte att mannen är lämplig att inneha vapen med tanke på det begångna brottet.
Mannen valde att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten och anförde att två av varandra oberoende läkare rekommenderat honom att röka marijuana för att komma till rätta med sina dokumenterade sömnproblem. Mannen säger sig ha provat marijuana vid ett fåtal tillfällen då sömnproblemen varit extra svåra. Men Förvaltningsrätten tycks inte ha tagit något större intryck av mannens förklaring utan finner i en färsk dom att polisen hade fog för sitt beslut att omhänderta hans vapen.

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/marijuanarokare-far-inte-ha-vapen-6457106-artikel.aspx
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17187018.ab

Narkotikabrott för att han har fått det rekommendarat av läkare? Låter konstigt, då måste det vara så att ha inte har kunnat bevisa att läkarna har sagt detta.
Och – om man tar smärtstillande eller dricker vin på helgerna – är man då inte heller lämpad att ha vapen? Sedan kan man undra varför han hade vapen. Jagade han? Var han polis? Detta förtäljer inte historen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: