No more babies

För några månader sedan skrev Tomas Hemstad en artikel i Ottar om de av oss som inte har barn. Han menar att idag går inte gränsen längre vid sexuella preferenser utan mellan att ha barn och att inte ha barn.

http://www.ottar.se/artiklar/no-more-babies

DET är då så sant som det är sagt! Förr var det homosexuella som skulle omvändas, nu är det de barnfria som man försöker tala till rätta, och, joddå, det finns de som står mig nära som har sagt att jag är dum då jag har lagt fram argument till varför jag är barnfri.

Hemstad bor numera i Berlin. Merparten av hans vänner är varken homosexuella eller heterosexueella utan barnlösa. (Inte för att jag riktigt fattar vad han menar med det, både homosexuella och heterosexuella kan ju vara barnfria, men kanske är det lättare att vara bisexuell, transsexuell och asexuell i Berlin också, här i Sverige ska man ju vara precis som alla andra och inte avvika från normen, och tro mig, det ÄR lättare att vara udda i Berlin.)

Men som ett brev på posten kommer det ett bloggsvar från någon feministisk mamma som menar att Tomas generaliserar de som HAR barn precis som han menar att de generaliserar de som inte har barn.

Okej, alla är vi olika oavsett om vi är föräldrar eller inte, men det äR ju fakta att de som klagar på serier som Sex and the city bland annat gör det – för att dessa serier uppmuntrar till barnfria liv!

Hon har ockås rätt i at det måste finnas plats för både barnlösa, barnfria och föräldrar i ett samhälle, men hon har tamejfan fel i att det inte skulle vara föräldrar som är den styrande gruppen och den rådande normen. Hon hänvisar bland annat till att folk glor surt då man kommer in med en barnvagn i en mindre affär. Jo, tjena! Då caféet Nelly i Stockholm ville ha begränsningar på barnvagnar och springade barn så blev de anmälda! Och tvingades backa rätt rejält också!

Vidare talar hon om skrikande barn på flygplan – men det är väl även många som HAR barn som tycker att det är skönt att slippa.

Jo, jag erkänner, jag tycker inte heller att det är okej att ammma eller byta blöjor offentligt, och ja, jag erkänner också att man faktiskt GÖR ett val då man skaffar barn eller avstår. Och tyvärr inser jag att man inte KAN både heltidsarbeta, utveckla sig själv eller kan ta plats som förr då man både måste och vill leva genom sina barn då de väl är där.

Nej, jag blir OCKSÅ jävla trött på en del…
http://enligtellen.blogspot.se/2013/01/no-more-babies-men-herregud.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: