Tydligen är det ändå rasism att ta ställning mot hederskultur

Erik Ullenhag tog för en vecka ställning mot hederskultur. Han menade på att både utländska och svenska flickor utsätt för detta. Jag skrev också om detta i ett blogginlägg.

Detta med anledning av filmen ”Kontrollerad, övervakad, bortgift”, som Stefan Johansson, professor i etnicitet vid Linköpings univeraiste menar på att filmen bygger på rasistiska stereotyper.

Filmen ramas in av en skildring av en ung flicka som förbjuds att gå på fest. Att tonåringar och deras föräldrar är oense om vilka slags fester som är lämpliga och hur länge det är rimligt att vara ute är knappast knutet till religiös eller etnisk tillhörighet. När man gör just denna situation till metafor för ”osvenska” mäns kontroll över kvinnor, framträder ett märkligt budskap: flickor med visst ursprung förväntas ringa polisen när deras familjer försöker ställa regler och villkor för utetider, menar Stefan Johansson.

Men det är ju just detta som Erik Ullenhag menar! Och hade man å andra sidan visat en film med en svensk flicka, eller ännu värre, en svensk pojke, ja då hade det hetat att man ingorerar flickor och invandrare, och det är ju KVINNOHAT och RASISM!

Sorry, men det är sådant här som gör mig så jävla trött på PK-Sverige…

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/filmen-bygger-pa-etniska-stereotyper_8389034.svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: