Självklart ska homosexuella få adoptera!

I 10 års tid har homosexuella par varit tillåtna att adoptera i Sverige.

Men hittills går paren som fått barn via adoption att räkna på en hand.

– De adoptionsorganisationer som finns i Sverige samarbetar inte med någon part som tillåter adoption av ett samkönat par, förklarar Emelie Mire Åsell, förbundsordförande för RFSL ungdom.

Alla heterosexuella par kan inte heller skaffa barn, men spärrarna för hbtq-personer är högre.

– Jag tror att många hbtq-ungdomar är väldigt medvetna om att barn är något man måste planera för från en tidig ålder medan heterosexuella sällan behöver fundera över möjligheten att skaffa barnen förrän de är äldre och aktivt försöker bli gravida.

Sedan 2003 har det varit tillåtet för gifta eller partnerregistrerade samkönade par att adoptera i Sverige. Men givarländerna som kan tänka sig att ge barn till homosexuella är få. Hittills har inget svenskt homosexuellt par kunnat få en internationell adoption.

– Det finns otroligt få fall av inhemsk adoption. Och de organisationer som finns i Sverige samarbetar inte med någon part som tillåter adoption av ett samkönat par. Det närmsta hoppet står till Sydafrika där det är tillåtet med inhemsk adoption för samkönade par, men än så länge inte internationellt.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article17228305.ab

DET tycker jag är sjukt! Oavsett om man är heterosexuell, homosexuell, asexuell, whatever, och vill ge upp sig själv för ett barn så ska man kunna ha möjlighet att adoptera! KLART hellre det än att skrika på inseminationer och surrogatmödrar i denna överbefolkade värld där det finns så många barn som HAR det svårt idag och som ingen bryr sig om eller vill ha. Därför anser jag att det är mer egoistiskt att skapa en mini-me. SÅÅ fantastisk är jag inte. De enda fördomsfulla restriktioner jag kan ha är om ensamstående ska ha rätt att skaffa barn, vem tar hand om det om det händer henom något. Och då PAR klargar över livspusslet hela tiden och jag VET att som ensamstående UTAN barn är det tufft många gånger – varför VILL folk bränna ut sig?? Av samma anledning som jag vill knarka ihjäl mig på cannabis? Och folk klarar ju uppenbarligen inte av att ha barn i det här landet, antingen blir man dum i huvudet av att ha ungar eller så stressar man sig till vansinne. Nu har ÅTER ett barn hittats i en varm bil. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/barn-lamnades-i-het-bil_8395280.svd
http://mumari.com/2011/11/visste-du-inte-att-du-blev-foralder-24-7-nar-du-skaffade-barn/

Men vilken läggning du har (ELLER om du är sambo eller ensamstående) talar inte om vilken lämplighet du har som förälder.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article17233982.ab

Och tyvärr, naturen är nu gjord så att et barn blir till av EN KVINNAS ägg och EN MANS spermier. Om två bögar till exempel vill ha barn så KAN ju ÄNDÅ endast den ena vara den biologiska pappan, oavsett surrogatmödrar, IVF eller annat.

Här får samkönade par adoptera:

Andorra

Argentina

Belgien

Brasilien

Danmark

Guam

Island

Nederländerna

Norge

Spanien

Storbritannien

Sverige

Sydafrika

Uruguay

Det är även tillåtet i vissa delar av:

Australien, Kanada, Mexiko och USA.

Kram från Pinglan som aldrig skulle komma på tanken att ha barn, hon värderar sin egentid för högt för att adoptera och vill inte bidra till miljöförstöring och en överbefolkad värld genom att föda.
http://www.aftonbladet.se/wendela/article13972321.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: