Poliser är väl olika de också – och det är inte de som skriver våra lagar

När polisen hjälper till att utvisa hbt-flyktingar till förföljelse och tortyr, ska gaypoliser då få medverka i Prideparaden? Nej, tycker en del. I går skred några av dem till handling.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/prideperspektiv-vilka-far-vara-med_8396824.svd
Men det är väl inte poliser som skriver våra lagar eller fattar beslut om vilka som ska utvisas? De verkställer bara besluten. Då kan man snarare protestera mot att politiker som fattar konstiga beslut går med i Prideparaden.
För några år sedan riktades protesterna mot militären. Men man ska ju också veta att homosexuella är olika varandra de också, och precis som att det finns poliser och militärer som här heterosexuella så finns det poliser och militärer som är homosexuella. Ska homosexuella poliser straffas för att HPT-personer utvisas? Det finns kanske både homosexuella och heterosexuella poliser som är emot sådana beslut. Varför ska de då attackeras?

Andra menar att Pride inte hör hemma på Östermalm utan ska tillfalla hippa Södermalm.

Debatten om hbt-rörelsens splittring är inte ny. Men frågan är hur tolerant och öppen en festival som firar just tolerans och mångfald egentligen måste vara.

Tja, de som säger sig vara SÅÅÅ toleranta är många gånger de mest fördomsfulla. Fråga den akademiska rödvinsväsntern bara. De som inte är med dem är emot dem, och är man en simpel arbetare, som vänstern annars tar i sitt försvar, så föraktas man av många av dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: