Kan ingen anmäla Afrosvenskarnas riksförbund?

Afrosvenskarnas riksförbund polisanmäler Pridefestivalen sedan en vit person med så kallad blackface-sminkning gått i paraden i Stockholm i helgen. Stockholm Pride beklagar det inträffade, samtidigt som det nu ifrågasätts att personen verkligen skulle föreställa mörkhyad.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pride-anmals-for-hets-mot-folkgrupp_8404620.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17255292.ab

Men… hur kan de anmäla Pridefestivalen? Det kan ju ha varit någon som anslutit sig senare till tåget. Någon som till och med var ute för att förstöra. Så varför anmäla ledningen för Prideparaden för att EN av flera tusen klär sig olämpligt och man inte ens vet om personen var med från början eller anslöt sig senare?
http://www.aftonbladet.se/kultur/article17258412.ab
Förresten, det kanske fanns afrosvenskar som gick med i paraden. Hur kan de anmäla sina egna? Inte speciellt genomtänkt. Det är ju faktiskt sådana här anmälningar som gör att man inte tar Afrosvenskarnas riksförbund på allvar. Den dagen folk VERKLIGEN kränks kommer man inte ta det på allvar på grund av denna typ av anmälningar.

Afrosvenskarnas riksförbunds talesperson Kitimbwa Sabuni uppger nämligen att personen ska ha föreställt en ”somalisk pirat”.

Han drar paralleller till andra debatter som när kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth skar upp en tårta med ”blackface”-motiv och när studenter i Lund ordnade en ”slavauktion”.

Emellertid kommer nu ifrågasättanden om vad den utpekade personen egentligen skulle föreställa. Kitimbwa Sabuni på Afrosvenskarnas riskförbund, som sett en bild på personen i paraden, drar slutsatsen att det rör sig om en blackface-målning, och har fått uppgifter från en medlem i förbundet om att det skulle föreställa en ”somalisk pirat”.

Men andra personer ifrågasätter det. En person som såg paraden uppger för SvD att deltagaren i fråga gått fram till åskådare och frågat om tändare på skoj med orden att hon var en ”pyromanpirat som skulle sätta världen i brand”.

Eftersom personen förutom ett vapen på ryggen även bar vad som skulle föreställa en Molotovcocktail i handen uppfattade vittnet det som att hon skulle föreställa sotig, inte afrikansk.

Kitimbwa Sabuni står fast vid att det rör sig om en klassisk blackfacemålning. Och det är ju klart, Afrosvenskarnas riksförbund ser ju sig ssjälva som offer och ser rasism där det inte finns. Sabuni har ju bara sett en bild på personen, folk som sett personen i Prideparaden sade att personen skulle sätta världen i brand, och att färgen skulle föreställa sot, inte ett försök att likna mörkhyade.

Nyligen uppmärksammades att Berns anlitat en vit statist som sminkats mörk för att gestalta Josephine Baker. Den gången valde Afrosvenskarnas riksförbund att inte polisanmäla. Klart märkligare. I det fallet skyllde man på att det inte gick att hitta svarta statister, KLART mer gernomskinligt skäl. Berns medgav dock att de hade gjort fel.

Om någon nu vill måla sig svart så ser man inte ut som personen i Prideparaden, detta SER verkligen ut som sot, för slarvigt gjort, helt enkelt.
http://fnordspotting.blogspot.se/2013/08/krankthetsindustri.html

Av detta drar jag två slutsater:
1. Afrosvenskarnas riksförbund skulle få spader om de åkte till Nederländerna krign 6 december. Deras ”Zwarte Pieten” är ju blackfaces allihop! DE är vita som har målat sig till svarta http://www.youtube.com/watch?v=LurEuv7LjMU
Men, ni kan vara lugna, också i Holland disktueras detta, och nu heter det att Svarte Petter är svart för att – just det, han har klättrat genom skorstenen! Med andra ord – det är SOT!
I DETTA klipp är till och med ett barn ett ”blackface”!

2. Jag får känslan att om jag solar mig brun så är jag väl snart rasist enligt detta förbund…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: