Pastafari eller rastafari?

28-årige Lukas Novy från Brno i Tjeckien har ett religiöst förhållande till pasta. Bokstavligt talat. Som anhängare av religionen Det flygande spagettimonstret måste han enligt egen utsago bära ett durkslag på huvudet för att visa respekt för sin gudom, ett monster gjort av spagetti och köttbullar.

Sålunda får han ha durkslag på huvudet på sitt tjeckiska ID-kort som den bekännade pastafari han är.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17275776.ab

Hahahahaha!!! Det är väl inte första april idag, men detta låter som ett aprilskämt. Eller är killen ett enda skämt hela han? Fast det KAN ju vara så att han bara vill påvisa det absurda i ALL religeion. Som kräver att man ska bära burka eller omskära bekännare till dem. Eller påstå att kex och vin är gudomligheternas kroppar.

För er som vill veta mer om pastafarism:

Den flygande spagettimonster-kyrkan bildades i USA 2005 som en satirisk religion. Religionen bildades i protest mot att delstaten Kansas beslutade att skolorna måste lära ut intelligent design som ett vetenskapligt alternativ till evolutionen. Sedan dess har religionen fått stor spridning på internet och 2006 släpptes boken Evangeliet om det flygande spagettimonstret, pastafariernas och spagnostikernas egen bibel.

Det första landet att acceptera durkslag på id-kort var Österrike.

Så nu vet ni det.
Och om man tillåter folk att ha durkslag på sig i enhet med dess religion – så varför inte tillåta folk att röka marijuana. Rastafari kräver ju det. För att inte tala om vissa indianers religioner som kräver att man käkar hallucinogerna kaktusar…

Nåja, jag tycker att folk ska komma till sina jobb iklädda durkslag och säga att de tillber spagettimonstret som har skapat universum och jorden. Fast det blev några misstag, såklart, vad kan man begära av någon som består av spagetti och köttbullar? Och, förresten, glöm inte att det finns ett samband mellan den globala uppvärmningen och antalet pirater på jorden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: