Malin Wollin, har du verkligen koll?

Malin Wollin ger svar på tal angående att Amal fick sluta sin provanställning McDonalds för att hon blev gravid. – Det är olagligt, säger Malin Wollin. Dessuotm är Amal en plusmeny för de anställda där eftersom hon såg sin framitd inom företaget. Malin Wollin har också jobbat på Donken, men i samma krönika skriver hon om hur hemska arbetsförhållandena var där.

Så frågar sig Malin om det är billigare att kicka Amal än att ta in någon ny.

http://www.aftonbladet.se/wendela/kronikorer/malinwollin/article17299855.ab

Men Malin, har du koll? En provanställning är inte olaglig att avsluta. Varken från arbetsgivarens eller arbetstagarens sida, och då provtjänstgöring gäller behöver INGEN förklara varför de avslutar.
Och faktum är att en gravid kvinna BLIR borta mycket från jobbet. Först ska en vikarie ersätta henne under mammaledigheten. Sedan kommer både mamman (och förhoppningsvis pappan) att vabba titt som tätt. Och då det gäller en provanställninge KAN du inte ta in en vikarie eftersom du inte har någon formellt anställd – du måste alltså hitta en ny! Så, ja, det blir billigare.
Och hur kan Malin veta att Amal är så duktig och at hon vill satsa på att jobba på McDonalds i åratal? Känner Malin henne personligen?

Det KAN ju faktiskt finnas mer än en sida av saken…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: