Legal cannabis är visst förenlig med en restriktiv narkotikapolitk

Uruguay blir det första landet i Latinamerika som legaliserar marijuana. Vilket får en del svenskar att gå i taket fullständigt. De kriminella skiftar bara verksamhet och det kommer finnas de som säljer till minderåriga även om det blir legalt. Det sker ju med alkohol idag, menar beroendeforskaren Fred Nyberg.
I USA så är det fler som använder marijuana nu när man kan få det medicinskt i 20 delstater och puffa legalt i Colorado och Washington.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/legalisering-stoppar-inte-de-kriminella_8420866.svd

Men är det verkligen fler som får problem? De som har missbrukar lär ju göra det oavsett om det är lagligt eller inte. Det är tyvärr talande för svensk debatt att en seriös forskare inte har tagit till sig mer av den vetenskap och de praktiska exempel som stödjer en reglerad och beskattad cannabis, skriver Sofia Arkestål, Caspian Rehbinder och Estrid Faust, Centerpartiet, i en replik.

Det är möjligt att det är sant att ökad tillgänglighet medför ökad användning. Vad som är osäkert är huruvida ökad användning ger ett ökat missbruk. Så synes det inte vara i de delar av USA där man har reglerat och beskattat cannabis. Det torde stå bortom allt tvivel att det är bättre att medborgare kan använda en drog som är kvalitetskontrollerad och testad än en som är illegalt smugglad över halva världen och vars innehåll är totalt okänt. Vidare så har amerikanarna lärt sig av sina misstag. Den lagförändring om medicinsk cannabis som röstades i Illinois tidigare i månaden benämndes av förespråkarna som den mest restriktiva i landet.

I flera delstater, som exempelvis Oregon och Hawaii, förs det politiska diskussioner om att reglera och beskatta cannabis. Att ge vuxna medborgare ett lagligt alternativ till farlig och samhälleligt dyr alkohol och tobak, samtidigt som man kan få in mer skattepengar, blir alltmer populärt. Och i Danmark vill självaste överborgmästaren i Köpenhamn, Frank Jensen, legalisera.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/lagligt-hasch-ska-stoppa-gangen_8416582.svd

Och man kan inte bara dra slutsatsen om att folk börjar puffa som tokar om det blir legalt. Mest röker man på i Italien, Nya Zeeland och Nigeria. Mig veterligen driver inte dessa länder en politk som liknar Nederländernas, USA:s, Uruguays eller Portugals. Rätta mig om jag har fel.

http://motpol.blogspot.se/2013/08/politikerhasch.html

Då det gäller bruk av cannabis så verkar till och med Nordkorea ha en vettigare syn än Sverige, och det säger ju i så fall allt! http://blog.zaramis.se/2013/08/12/inte-troligt-med-laglig-cannabis-i-danmark/

Nu är det inte bara danska politker som tänker annorlunda än svenska. Listan på politiker och tänkare som vill avsluta kriget mot droger kan göras lång och inkluderar bland andra Bill Clinton, Kofi Annan, Thorvald Stoltenberg och flera latinamerikanska ex-presidenter.
Och visst, det kommer finnas de som säljer till minderåriga, tvyärr, precis som sker med alkohol och tobak idag. Men JUST genom att slälja lagligt så har man klart mer kontroll över handeln än vad som sker idag. Nej jag vill inte att narkotika ska vara fritt. Jag vill ha regleringar och restriktioner kring det. Och just FÖR att jag vill ha en restriktiv narkotikapolitik så vill jag ha en liberal narkotikapoltik. Är ni med? Cannabis ÄR fritt idag! Och oavsett om du vill kunna puffa dagligen eller om du vill bränna upp varenda planta som finns så vill vi väl inte att cannabis ska säljas svart till minderåriga i stor skala eller att folk ska behöva smyga med sina hemmaodlade små växter. Eller vad säger ni?

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/reglerad-cannabis-battre-an-oreglerad_8429932.svd

Vi i Sverige KAN inte låtsas som ingenting och leva i vår egen bubbla då omvärlden förändrar sin syn på cannabis.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/allt-fler-vill-legalisera-cannabis_8416580.svd

Ted Goldberg, nu väntar vi bara på DITT svar!
Kram Pinglan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: