Man talar inte om att även män drabbas av hedersvåld

Då man talar om hederskulturer och hedersmord så är det fokus på två saker i debatten. Dels talas det bara om att det är kvinnor som drabbas och dels talas det om att det bara är i vissa kulturer detta förekommer.
Men även män drabbas. Inte heller pojkar får välja vem de vill gifta sig med.
Män blir offer för hedersvåld på två sätt. Många gånger misshandlas eller mördas även den man som anses ha dragit vanära över kvinnans släkt genom en föräktenskaplig förbindelse mot familjens vilja och, ifall förbindelsen varit utomäktenskaplig, också över kvinnans makes släkt. Andra gånger mördas män för att de dragit vanära över släkten genom att komma ut som homosexuella eller transsexuella. Detta drabbar män som kvinnor. I en del länder finns inte homosexuella, däremot transpersoner. Många homosexuella tvingas därför till ett könsbyte. http://www.svd.se/kultur/ett-lattare-liv-som-man_8057464.svd
Sedan är det lättare i Iran att leva som man. Kvinnor får ju till exempel inte köra motorcykel där. Något att fundera på för en kvinnor som anser att ni är SÅÅÅ förtryckta här i Sverige? Här är vi ju ändå alla ”hen”, så varför inte se till att ha både livmoder, tuttar och snopp?

Sedan är det ju inte bara inom vissa kulturer det förekommer hedersvåld. Det finns i ALLA länder. Titta barra på vissa tokreligiösa sekter här i västvärlden. Är familjen Jehovas så har ungarna det inte lätt även om de är blonda och blåögda…
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/aven-man-offer-for-hedersmord_8431432.svd

Nä, jag skulle snarare säga att familjer inte borde förekomma, det skapar bara neuroser, än att jag skulle skylla på kultur, kön, eller ens religion för att folk inte kan leva de liv de önskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: