Tyskland kommer snart ha kön X

I Australien finns det redan tre kön – man, kvinna och X. Nu kommer även Tyskland att införa detta från 1 november.

Detta gör det möjligt för föräldrar att välja bort att könsbestämma sitt nyfödda barn, rapporterar den tyska tidningen Der Spiegel. Det gör att personer som föds med både manliga och kvinnliga könskarakteristika kan bestämma senare i livet om man i lagens ögon vill bli sedd som man eller kvinna – men också om man helt vill välja bort att tillhöra de traditionella könskategorierna.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tyskland-far-tredje-kon_8431782.svd

Det är bra att föräldrar i så fall inte väljer barnets könstillhörighet efter vad DE önskar att barnet ska ha för kön. I sådana fall så blir barnen bara olyckliga och genomgår själva en könskorrigering så snart de får, om nu föräldrarna väljer ”fel” kön.
Men hur är det om barnet nu känner sig som en flicka eller pojke ifrån början? Jag menar, det FINNS ju faktiskt bevis på att barn beter sig som ”förväntat utifrån sitt kön” i princip så fort de är födda. Kommer man DÅ att säga till dem precis som man gör idag med de som biologiskt föds som ett kön men känner att det är fel, att ”sorry, men du får bli ditt kön först då du är vuxen”, tills dess så får du leva i dubbel förvirring.

Och hur GÖR man i Tyskland, där människors identitet bygger på maskulina former mer än i svenskan? I Sverige är du dansare, i Tyskland är du dansör eller dansös.

Tanken är god, men samtidigt kan jag i mitt stilla sinne ställa mig frågan att HAR vi rätt att se ut som vi egentligen känner oss? Ska vi i framtiden kunna välja hur vi ser ut för övrigt också? Om jag känner mig som att jag vore judinna eller rom, ska jag få välja det också, oavsett vad dessa grupper säger? Nu säger någon att det är väl inte samma sak. En annan säger att hur kan du välja diskriminering, dessa grupper har ju kränkts duktigt genom historien. Jamen, KÄNNER du dig så sedan din födsel, så…

Är det diskriminering att inte vara så lång som man vill, ha så stora bröst som man vill eller så stor pitt som man vill?

Könet är ju inte allt, fråga feministerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: