Bär du inte slöja är du rasist

En gravid kvinna i 20-årsåldern slog medvetslös mot en bil. Innan hon misshandlades slets gärningsmannen av henne slöjan. Enligt en väninnas Facebooksida var kvinnan höggravid och blivande fyrabarnsmamma och att överfallet skulle ha skett på grund av hennes klädsel och religiösa tro.

http://www.dn.se/sthlm/gravid-slogs-medvetslos-mot-bil/

Vad händer då, tror ni. Jo en hel drös kvinnor, bland dem ett antal politiker, tar på sig slöja för att visa att de tar avstånd från dådet! http://www.svd.se/nyheter/inrikes/solidariskt-upprop-efter-misshandel_8435386.svd

Att visa att man inte gillar att någon misshandlar andra är HELT i sin ordning. Men att ta på sig slöja – knappast. Oavsett om kvinnan har valt slöjan själv eller påtvingats den (vilken jag mycket väl kan tänka mig om hon är 20 år och antingen väntar fyrlingar eller har tre barn redan) så är det fel att slå HENNE! Skäll ut hennes gubbe istället.

Och även för många muslimer står slöjan för kvinnoförtryck.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenskt-slojuppror-i-dag_8433924.svd

Ska vi ta på oss kläder för att visa att vi inte ställer upp på att man misshandlar och förtrycker – varför klär vi kvinnor oss inte som finska romer? Varför tar inte svenska män på sig kippa?

Nej, vi skulle bara se fåniga ut då. Det är inte den kultur vi är uppväxta i eller lever i på det sättet. Det är tvärtom snarare att verkligen göra sig lustig över andra kulturer. Tänk er muslimer i konfirmationskåpor, så fattar ni. Eller ens med ett kors om halsen. Tar de avstånd från muslimers förföljelse av krista visar de det bättre på andra sätt, om ni förstår vad jag menar.

http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/08/bara-sloja-i-morgon.html

Visst finns det muslimska kvinnor som bär slöja frivilligt, men det finns även svenska kvinnor som bär korta kjolar och högklackade skor frivilligt också.

Och varför förbjuder vissa skolor gällivarehäng på byxor, kepsar inomhus och korta kjolar, det är ju bara tygstycken, inget att bråka om… … känns det igen? JO för att detta symboliserar något som inte är positivt i allas ögon. Och för många har inte slöjan något med ens tro att göra, alla muslimer bär ju inte slöja, utan det står för kvinnoförtryck för många, precis som att en kort kjol gör det för många. Men, fine, nästa gång en kvinns blir våldtagen för att hon var lättklädd ska jag ta på mig en kort kjol! Och – det finns säkert män som tvingar sina damer att vara lätklädda…

http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/08/bara-sloja-i-morgon.html

http://blogg.alltforforaldrar.se/madamehoffa/2013/08/19/att-sparka-pa-den-som-redan-ligger/

http://blog.zaramis.se/2013/08/19/ar-det-verkligen-vettigt-att-bara-hijab/

http://nyheter24.se/blogg/6mannen/2013/08/19/slojupproret-ta-ett-steg-langre/

Dessutom – ses denns slöja som en religiös symbol så bör man tänka ytterligere än gång innan man tar den på sig. Genom att bära den tar man till exempel avstånd från homosexualitet. Hur ställer sig kvinnor som Gudrun Schyman till detta? Nu är väl inte alla slöjbärare homofober, men alla som har en sydstatsflagga hemma tycker väl inte heller att vi ska ha svarta slavar – men för mig STÅR den fanan för att svarta skulle vara mindre värda.

http://hogrelius.blogspot.se/2013/08/vanvettaktion-av-kvinnor.html

http://anybodys-place.blogspot.se/2013/08/2-av-tre-det-ar-val-inte-sa-illa.html

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17317276.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article17319283.ab

Gudrun Schyman, som dag ut och dag in ondgör sig över svenska män och deras förtryck av kvinnor, vägrar konsekvent att diskutera förtryck av kvinnor som sker i främmande kulturer, framför allt i form av hedersvåld och hedersmord. Denna politiska kameleont och extremist, som sagt att svenska män inte skiljer sig från talibaner i Afghanistan, drar nu glatt på sig en islamitisk slöja. Inte fan skulle hon vilja bo bland talibaner, nej, hon bor i lilla Simrishamn!

Nabila Abdul Fattah är mer rättfram: Jag ser inte hijaben främst som en symbol för kvinnoförtryck, utan för hat mot västerlandet. Många kvinnor väljer nämligen själva att dra på sig plagget, och då för att visa sitt avståndstagande från det omgivande samhället och sitt förakt för alla icke-muslimer, säger hon. Med andra ord – många av de kvinnor som själva väljar slöja är rasister, precis som de som misshandlar kvinnor med slöja. Och INGET av detta är acceptabelt för mig!

Observera också att jag säger att MÅNGA kvinnor tänker så, inte ALLA kvinnor som väljer slöja. Men man kan inte bortse från detta helt. Det finns tyvärr extrema idioter bland muslimer precis som bland andra!

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/08/dagens-bild-feministiskt-initiativ.html

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17318253.ab

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article17320390.ab

Vd kommer härnäst? Ordet ”avslöjad” blir ej politiskt korrekt och kränkande att använda?
Hur ding kan världen bli?

3 svar so far »

 1. 1

  Detta är ett delikat fenomen. En muslimsk kvinna påstås bli misshandlad av en vit man i den invandrartäta förorten Fagersjö söder om Stockholm. Polisen efterlyser vittnen.

  En person som uppger sig bo i Fagersjö och säger sig ha suttit utomhus och grillat med vänner på platsen vid det aktuella tillfället säger sig inte ha sett misshandeln. Är man då ett vittne? Nej, inte enligt den definition som södermalmsboende radiojournalister använder när personen ringer in till hennes radioprogram. Det står i tidningen att en vit man misstänks ha misshandlat en muslimsk kvinna så att hon svimmade. Alla andra påståenden är därmed per definition felaktiga.

  Radiojournalisten behöver inte filosofera länge: Har man inte sett misshandeln så är man inget vittne. Lägg på luren, motherfucker. Typ.

  Undrar om polisen resonerar likadant?

  • 2

   Pinglan said,

   Enlig vissa artiklar så såg en väninna vad som hände, enligt andra artiklar berättar kvinnan själv vid uppvaknadet.

   Vad ska man tro?

   • 3

    I detta fallet (samt i de flesta andra fall) så bör man inte lita på vad PK-media skriver utan ta reda på den fakta som finns på de allternativa nyhetsbloggar som finns på nätet.
    (Naturligtvis så bör man efterforska de källor som dessa hämtar sin information från)

    Att PK-Media är styrd av den Svenska staten och därför kontollerad av den samme konstaterade redan Wilhelm Moberg 1965 inför den debatt som föregick införandet av det statliga presstödet:
    I kapitlet Sverige – en demokratur? publicerat i Dagens Nyheter den 14 december 1965, som handlar om presstödet, använder Vilhelm Moberg ordet ”demokratur” om Sverige:

    I och med det statliga presstödet utträder alltså Sverige med ett första riksdagsbeslut ur de i gammal konventionell mening demokratiska staterna i Västerlandet och tar ett steg i östlig riktning. Landet närmar sig en nu styrelseform, ett nytt statsskick. Hur skall man nu beteckna denna nya form av folkstyre? Vi kan lämpligen utöka ordet demokrati med en bokstav och kalla den för demokratur.

    Och i en annan artikel i Dagens Nyheter samma år (1965) skrev Moberg nedanstående viktiga och även i våra dagar synnerligen relevanta iakttagelse:

    I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.

    Det kunde lika väl ha skrivits idag…

    Vi kan ju även se detta bekräftad på hur Svensk PK-Media behandlar den ickedebatt som berör cannabisfrågan som är mycket stor ute i övriga Europa.
    Den tiger som muren utom när det gäller de negativa aspekterna inte ett ord om alla de positiva vetenskapliga evidecnebaserade fakta som tas upp i de alternativa bloggar och utländsk media utan enbart negativ lögnpropaganda.

    http://www.newsmill.se/user/bengthesdorf_0

    Själv så tror jag mer på vad Peter Harold m.fl. skriver på sina bloggar än vad jag litar på Svensk statligt styrd media a´la Pravda.

    Glöm heller inte att ALLT som publiceras i Svensk media och/eller public service måste gå via och godkännas av Statens Granskningnämd innan publicering.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: