Vad har egentligen hänt?

En kvinna i Fagersjö blir misshandlad och kvinnor börjar bära slöja i ren solidaritet. Och årdagens hijabupprop har fått stor uppmärksamhet utomlands. Arabiska al-Jazira, brittiska BBC News och israeliska Jerusalem Post hör till dem som rapporterat om hur många svenska kvinnor för en dag tog på huvudsjal för att visa solidaritet med kvinnor som trakasseras för sin tro och för sitt utseende.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hijabupprop-uppmarksammat-utomlands_8437192.svd

Och initiativtagarna till hijabupproret kräver att regeringen utreder den svenska islamofobin.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/regeringen-maste-utreda-islamofobin_8438826.svd

Hela tiden antyds det att det är en svensk man som har gjort detta. Men det finns inget signalement över huvud taget på honom.

Enligt Metro var det; ”En man som ringde och sa att hans gravida fru blivit misshandlad”, och enligt DN ”Den 20-åriga kvinnan slog själv larm och fördes sedan till sjukhus i ambulans med en kraftig hjärnskakning”. Ingen person är frihetsberövad eller misstänkt. Ingenting i fallet är ännu bekräftat och massmedia har en ganska återhållsam ställning i sin rapportering om detta.

http://www.exponerat.info/misstankt-hatbrott-mot-gravid-muslimkvinna-sant-eller-falskt/

Riktigt intressant blogginlägg som ifrågasätter det hela UTAN att ge alla muslimer skulden! Och detta trots att det är en ”sverigevänlig” blogg!

En ”Ali” menar att det var kivnnans egen man som misshandlade henne. Riktigt läskigt om det skulle vara fallet och man utnyttjar detta för att smutskasta svenska män! Eller för att utgå från att det per automatik är svenskar som både är krinnohatare och rasister som står för alla övergrepp!

Nu är det ju trots allt så att det är vanligare att svenska kvinnor misshandlas av sina svenska män och pojkvänner än att de misshandlas av okända utländska män på stan. Det är också vanligare att utländska kvinnor misshandlas av sina män än av svenska rasister som går lösa. I klart mer än hälften av alla våldsbrott så sker det inom familjen.
http://varjager.wordpress.com/

http://peterharold.wordpress.com/2013/08/19/tag-pa-dig-en-kortkort-kjol-som-stod-for-alla-svenska-kvinnliga-offer-for-utomhusvaldtakter/

http://www.aftonbladet.se/kultur/article17321833.ab
Visst håller jag med om att man inte kan först skylla på att islam är en kivnnoförtryckande religion och sedan med våld tvinga på dessa kvinnor SINA åsikter om vad som är korrekt klädsel. Men i stringens med detta, ska vi då ta på oss korta kjolar med tanke på våldtäktsoffer somv varit lättklädda? Och inte fan skulle jag vilja bära nazistsymboler om någon rasse har blivit misshandlad!! Hur fel det än är att misshandla folk för deras skitåsikter!

Nog för att JAG har svårt för att tänka längre än näsan räcker, men vissa andra tycks ju inte tänka alls!

1 Response so far »

  1. 1

    Maja said,

    Det blir verkligt problematiskt om en dykare misshandlas..


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: