Men det är ju såhär det går till!

”Helt oacceptabelt”, ”förskräckligt” och ”chockerande”. Journalistklubben på DN riktar i dag skarp kritik mot ledningens sätt att hantera övertaligheten på tidningen. 80 personer, eller var femte anställd är övertalig nu när det ska sparas på DN. Och utan att meddela medarbetare har de blivit omplacerade.

– Det handlar om tolv personer med många anställningsår som inte kan sägas upp enligt de vanliga turordningsreglerna som nu erbjudits nya tjänster, säger hen till Dagens Media.

Enligt uppgift ska dessa tjänster vara ”krystade” och ha lite att göra med den ursprungliga verksamheten. Dessutom kommer de tolv personerna att – rent fysiskt – placeras långt bort från redaktionen.

Tackar de tolv inte ja till ”erbjudandet” innan den sista augusti riskerar de att sägas upp.

http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3751043.ece

Men snälla! Här har de iallfall ett alternativ, även om det antaligen rör sig om ”skambud”. I detta fall har man väl bara antagligen ”utökat kretsarna”, och man kan ju tacka nej och riskera en uppsägnig. Men så som det fungerar så KAN det ju löna sig att bli uppsagd jämfört med ett jobb med klart sämre lön.

Och, som sagt, detta är inte unikt för DN som arbetsplats, välkommen ut i arbetslivet, du är lika snabbt därifrån, tro mig, jag ser det hända dagligen!

Nej, man skulle äga en blå diamant. De är värda över 120 miljoner kronor och man skulle inte behöva göra ett jäkla handtag mer…

http://www.dn.se/ekonomi/varldens-storsta-bla-diamant-till-salu/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: