Har du ett NPF så är du körd i dagens abetsliv

Idag är de sociala koderna viktigare än om du gör ditt jobb på en arbetsplats. På många arbetsplatser verkar det vara viktigare att kunna samtala på rätt sätt på fikarasten än att ha rätt kompetens. Inte konstigt att folk inte anställer enligt mångfaldsprinciper, klart som fan att man vill ha någon som passar in i gruppen om det är så dagens arbetsliv ser ut!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article17398059.ab

– De sociala koderna är minst lika viktiga som själva jobbet, menar etnologen Christer Eldh, vid Lunds universitet.

Att börja på en ny arbetsplats är som att gå in i en ny parrelation, säger han vidare.

Men jag som aldrig skulle kunna leva tillsammans med någon! Jag har dock INGA problem med att till exempel gå på en kvällskurs eller vara åtminstonde NÅGRA timmar på en fest hos en kompis. Kan jag inte klara ett jobb då?

Man får tips om att man inte ska sätta sig på fel stol, men hur fan ska man veta det? På vissa arbetsplatser kanske man blir utskrattad om man ens frågar, och hur vet man DET?

Tig i diskussioner om du har fel åsikter, är ett annat tips. Bra. Antingen har du ”rätt” åsikt, eller så är du arbetslös – SÅ jävla lätt är det inte att få jobb!

Jag säger bara EN sak: Har du Asperger, ADHD, Tourette eller något liknande problem så är du körd på dagens arbetsmarknad, inte många ord sagda om att det faktiskt finns de som inte KAN skärpa till sig hur mycket de än vill. Och har du inte diagnosen på papper så lär du inte få mycket stöd av samhället heller!

Jag är så trött på det här så det FINNS inte…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: