Ytterligare en gravididet här i världen

Nu är prinsessan Madeleine på smällen, enligt alla tidningar. Ja, jisses, vem bryr sig om att ytterligare en kvinna och en man har haft sex och nu ska bidra till världens överbefolkning? (Jag, tydligen, som stör mig på det.)

Och man inser alltmer vilken jävla gammalmodig institution monarkin är. Jag har nyligen läst en bok om kronprinsessor – som skrevs av en kvinna då HON var gravid, by the way – som där ser man att en prinsessas upgift är att vara en avelsko som för kungariket vidare. Inte heller får hon ha vilken religion hon vill, och inte för att jag vet hur det är nu, men förr kunde prinsen eller kungen till och med få skilsmässa om prinsessan inte kunde få barn! Likaså kan en utvecklingsstörd person aldrig ärva kronan ens som förstfödd.

Nu är inte Madeleine kronprinsessa, men om barnet växer upp i USA eller får en katolsk uppfostran kan hen aldrig någonsin komma i fråga för att bli kung eller drottning.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fakta-sa-blir-det-med-tronfoljden/
http://www.veiken.se/2013/09/03/ett-barn-blir-till/
http://zoega59.blogspot.se/2013/09/sa-roligt-eller.html
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/prinsessan-madeleine-gravid_8480580.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fragan-alla-ville-ha-svar-pa_8481746.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nyheten-om-madeleines-graviditet-sprids-over-varlden_8481290.svd

Och att en kvinna har blivit gravid tycks dessutom vara en världsnyhet. Ursäkta, men det är väl inte ovanligt att folk knullar och att en och annan blir med barn? Det ska dessutom bli kul att se hur Madeleine fixar moderskapet, hon har ju hittills mest velat festa – och hon är det kungabarn som lidit mest av uppmärksamhet och pressjakt…

Nåja, de som gillar att baka prinsesstårta kan börja tänka på det i mars. Själv har jag svårt att förstå denna hysteri eftersom jag aldrig skulle komma på tanken att yngla av mig…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: