Varför skapa liv – jorden går ju ändå under!

Den nya provrörstekniken skapar möjligheter att göra barn med könsceller från avlidna. Är det är en bra idé?

http://www.dn.se/ledare/kolumner/inte-alla-agg-i-samma-korg/

Det skriver Hanne Kjöller i DN. I vårt land går lagstiftningen längre än på många andra håll i Europa. Befruktade ägg får, om mannen dör, heller inte användas trots att det innebär att kvinnan i praktiken tvingas kassera sina ägg. För en kvinna som närmar sig 40, som planerat att skaffa barn med sin man och som lyckats få äggen befruktade – men som plötsligt förlorar maken – förlorar sannolikt också möjligheten att bli mamma (att som ensamstående ställa sig i adoptionskö när man är 40 är knappt någon idé).

Det är inga lätta frågor. Den första fråga man måste ställa sig är vad själva poängen är med att skaffa barn. Om det är att föra sina (eller någon annans) gener vidare. Eller om det är för glädjen att från början följa en liten människa på hennes vandring genom livet. Har barn rätt att finnas för sin egen skull eller är de behållare med uppgift att föra namn, dna eller föräldrars eventuella utrotningsångest vidare?

Även om barn har större rätt till föräldrar än föräldrar har till barn så kan jag tycka att det till viss del är absurt att ägg måste kasseras om mannnen dör. Ska en 40-årig kvinna som lyckats bli på smällen tvingas göra abort också om mannen dör innan hon föder?

Men jag kan också ställa mig frågande till vad som kommer härnäst om man ska ha obegränsad rätt till ägg och spermier. Snart behövs ju varken ägg eller spermier eller kvinnor eller män. Lite DNA, och, voila, du har en Justin-Bieber-klon!
Och är du en senil 90-åring – voila – beställ ett barn från tredje världen! Och vill du som kvinna ha barn till varje pris – voila, knyck ett hårstrå från en snygging till man och du har ditt drömbarn med hjälp av hans DNA!

Nej, är ditt enda ändamål här i livet att ägna dig åt barnalstrande, sök terapi! Det måste finnas någon annan livsmening än att överbefolka jorden ytterligare!

En del är oroliga för att människan som art ska dö ut – men så som människan bär sig åt så vore väl inte DET det sämsta för vår planet…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: