Vilken planet lever våra politiker på?

Substitutionsdroger ingen lösning. Att behandla narkomaner med narkotika innebär stora risker, och missar målet då missbrukaren inte blir fri från sitt ­beroende. Fler missbrukare dör nu av sjukvårdens substitutionsdroger än av heroin, ­skriver de moderata ­riksdagsledamöterna Anti Avsan och Isabella Jernbeck.

http://www.dn.se/debatt/drogfrihet-maste-vara-malet-for-missbrukarvard/

Visst är det sorgligt att folk dör både av droger och av mediciner som ska göra dem drogfria. Både alkoholismoch narkomani är sjukdomar som ofta leder till döden. Men många som får subutex KAN de sköta ett jobb och betala sina räkningar, precis som att många som dricker lite för mycket kan göra det.

Sedan har vi ju det lilla faktumet att det narkotikafria samhället inte existerar. Hur mycket vi än önskar så KAN vi inte få alla att sluta använda droger. Då inte ens våra fängelser är drogfria, hur ska då våra gator kunna vara det? Så länge som det är kriminellt att ha droger i kroppen så komemr det att döda ÄNNU fler. Oavsett om det är är den huvudsakliga drogen som dödar eller om det är medicinerna mot drogerna. Så vilken planet lever våra beslutsfattare på?

Och skillnaden med att ta heroin och att ta subutex är att du inte måste stjäla eller prostituera dig för att få subutex. Syftet med subutex är att du SKA bli drogfri, men, heroin är inte en drog du lägger av med från den ena dagen till den andra. Precis som med ett våldsamt supande så kan det rent utav vara farligt att göra det. Och tar du subutex så har du kontant med sjukvården i stället för att undvika den, så oddsen måste väl ändå vara LITE större att du överlever en sådan behandlig. Annars så är det väl snarare läkarna som skriver ut för mycket som är skuld till att folk dör än att behandligen finnns.

Diskussionen borde handla om problematisk konsumtion eller inte i stället för att tala om vad som dödar. Ty dö ska vi alla, men hur vill vi ha det tills dess?

Förlåt att det låter rörigt, men, förstår ni ungefär hur jag menar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: