Tull-a inte på mina plantor!

De två tulltjänstemän i Helsingborg som odlade cannabis på jobbet får behålla sina anställningar. Det har tullens personalansvarsnämnd kommit fram till, rapporterar lokala medier.

Tullarna har åtalats för ringa narkotikabrott och om de fälls i domstol kommer de sannolikt att omplaceras, skriver nämnden i sitt beslut.

De har själva hävdat att cannabisodlingen, som bara omfattade två plantor, hölls i gång i studiesyfte. Polisanmälan gjordes av deras chef.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17435871.ab

Dessa odlare nämnde jag redan i april i inlägget ”Tull tull”
Nåja, omplacerade lär de bli – men de får behålla jobbet! Då måste det ju verkligen ha bevisats att det var i något studiesyfte de gjorde det.

Undrar om jag skulle få ha kvar jobbet om jag odlade cannabis där i syfte att se hur snabbt det hela växer…

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Ringa narkotikabrott? Hur var det nu med att vara lika inför lagen? Såvitt jag vet ska en cannabisodling ge åtminstone normalgraden. Exempelvis hade man inga problem med att slänga in en svårt MS-sjuk kvinna i fängelse, där hon fick sitta i ett år trots att rätten inte tvivlade på att odlingen var endast för privat, medicinskt bruk. Cannabis är verksamt mot MS i större delen i världen, men så fort den korsar den svenska gränsen så tycks cannabis förlora alla sina medicinska egenskaper. Märkligt nog trots att man i Sverige numera tillåter vissa mediciner som framställs av just cannabis.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: