Världens mest rasistiska folk?

En pappa och hans son på ett och ett halvt år blir misshandlade i Malmö. Polisen bedömer det som ett hatbrott eftersom förövarna skrek glåpord till mannen angående hans hudfärg.

Precis som i fallet med mannen som sliter av en kvinna slöjan söder om Stockholm så tror jag att det är en svensk rasist som har gjort det. Och det tycks man tro i bloggar också, då det skedde skrevs det om sverigedemokrater och främligsfientlighet bland svenskar.

Men nu verkar det även i detta fall ha varit andra invandrare som varit gärningsmän (och gärningskvinnor) i misshandeln. Detta är en typ av rasism man inte talar om i Sverige.

Vi med invandrarbakgrund måste våga ta itu med rasismen mellan olika grupper. Det skriver debattören Damon Rasti, efter måndagens misshandel i Malmö.

Han berättar om invandrare från Mellanöstern som beklagar sig över svarta som flyttat till Sverige. Och under Rastis egen uppväxt i Iran undrade han om iranienr var världens mest rasistiska folk, det var hela tal om att turkar, araber och svarta var några slags sämre människor.
Men när han talar med andra människor från alla världens hörn så upptäcker han att det finns rasister över allt. Serber, turkar och araber talar också illa om svarta och romer. han känner en person från Eritrea som talar föraktfullt om somalier. Det är få som talar så illa om andra nationaliteter och folk som andra invandrare – och de talar öppet om det, HÄR är det inget ”jag är inte rasist, men…” minsann!

Jag känner igen det från min egen uppväxt i småstaden. De som talade illa om folk från Mellanöstern var invandrare från Finland och Tyskland. Svenskarna snackade mest skit om västerländska invandrare, de som inte var européer eller amerikaner var snarare exotiska och spännande.

Och trots allt så finns det ju syrianer som röstar på SD eftersom inte heller de gillar muslimer och muslimer som angriper judar. Det finns personer från Polen som blir inte glada om deras barn dejtar araber.

Med andra ord – det är inte bara svenskar som är rasister, främlingsfientlighet finns bland alla folk, och att peka ut svenskar, danskar eller iranier som extra rasistiska – är inte det rasistiskt i sig?

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rasismen-vi-sallan-pratar-om_8503088.svd
http://hogrelius.blogspot.se/2013/09/i-goteborg-tror-man-att-skarpta.html – ett bra inlägg om rasism och antirasism, vi måste kunna erbjuda invandrare ett bra liv här innan vi tar emot fler (ELLER föder fler barn, om ni frågar Pinglan)
http://annhelenarudberg1.blogspot.se/
http://blogg.passagen.se/feeder6/entry/vem_%C3%A4r_v%C3%A4rst
http://ladycobra.wordpress.com/2013/09/10/debattor-talar-klarsprak-om-invandrares-rasism/
http://thegambia.nu/2013/09/10/kronika-da-har-hela-manskligheten-forlorat/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: