Äntligen finns det några svenskar som har en nyanserad syn på vår drogpolitik

Johan Norberg har gjort det igen. Skrivit en klok insändare om vilken sjuk syn Sverige har på cannabis. Det skjutande som har förekommit i Göteborg den senaste tiden beror på att gängen slåss om cannabismarknaden! Ja, ni läste rätt! Det är inte bara i Mexico som folk dödas på grund av en förbudspolitk som dödar fler än vad själva droganvändandet gör.

En gång i tiden inrättade vi Systembolaget. För att folk inte skulle behöva döda då alkohol såldes olagligt. Men vi kanske ska resonera likadant kring alkohol som droger. Förbjud det och ta bort alla etiketter och sälj det i lekparker under en svart marknad. Spelar ingen roll om det är lättöl eller starksprit. Alkohol som alkohol! Så att vi alla kan leva i en mer trygg miljö. Tänk på barnen!

Och förresten förbjud barn också. Man kan få psykoser av att föda och amma, ju!

Nej, så länge man inte skadar andra, så bör man få göra vad man vill med sin kropp. Oavsett om det handlar om att föda barn eller röka på.

Förresten, varför tror att drogmotståndare att droganvändning alltid handlar om att fly verkligheten eller söka lycka? Ser man på alkohol på samma sätt? Eller cigg eller kaffe?

Och – trots allt så dör det ju faktiskt fler i Sverige av droger än i Nederländerna, vad har vi missat här?

http://www.metro.se/kolumner/johan-norberg-stoppa-gangkrigen-med-lagligt-hasch/EVHmir!ViTHzgZOGXqlM/

Nu säger väl någon att man bör legalisera kokain också på grund av gängkrig. Tja, frågar ni Pinglan så – ja! Iallfall användingen. Brukare ska aldrig kriminaliseras oavsett om de är problematiska eller icke-problematiska konsumenter. Klarar de av att BRUKA – vem fan ska då bry sig om vad DE gör med sina liv? MISSbrukar de – då ska de ha hjälp i stället för straff!

Over and out.

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    ”Förresten, varför tror att drogmotståndare att droganvändning alltid handlar om att fly verkligheten eller söka lycka?”
    Förmodligen för att det funkar bättre i propagandasyfte att framställa brukare som viljelösa offer som inte kan ta ansvar för sina egna liv. Eller alternativt parasiter som lever på samhället. Nog för att det finns de som använder droger för att komma bort ifrån en miserabel tillvaro, men som du säger behöver sådana personer hjälp, inte straff. Dessutom handlar det ofta om underliggande problem som inte har ett dugg med drogen att göra. Drogbruket är i många av de fallen ett symtom, inte en orsak.

    Sveriges narkotikapolitik är många gånger fullständigt absurd, där man i vissa fall till och med öppet medger att det inte finns några kända skadliga effekter hos en viss drog, men ändå förbjuder denna – något som strider mot de kriterier som anges i lagen. Exempelvis utvärderade Rättsmedicinalverket för några år sedan psilocybin, som återfinns i hallucinogena svampar. Man konstaterade att recent forskning har kommit fram till att dessa svampar inte orsakar någon fysisk skada, samt att de inte är beroendeframkallande. Man jämför av nån anledning med en helt annan drog, ecstasy, och konstaterar att ”De negativa och bestående effekter på hjärnan som knutits till ecstasy finns inte beskrivna för psilocybin.”. Trots detta avslutar man med ”En samlad bedömning är trots detta att psyilocybin och psilocin, när det gäller den icke-medicinska/illegala användningen, ur farlighetssynpunkt närmast är jämförbar med den för ecstasy.”. Fullständigt bisarrt och bara ett exempel på det ytterst oseriösa vis svenska myndigheter hanterar frågan.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: