Moa Drugge och feminism

Moa Drugge vill sälja patriarket. För att det är ute. Och nog fan är det ute, alltid, nuförtiden är det tokfemininism som gäller. Man vill ersätta patriarkatet med ett matriarkat. Själv anser jag att varken det ena eller det andra ska gälla, först då BÄDE män och kvinnor får komma till tals och då man inte talar seixistiskt om varken män eller kvinnor, så är man klart närmare ett jämställt samhälle.

Vad gäller löner – oftast – ju högre lön, desto mer slav. Det är inte ett privilegium att betraktas som primär familjeförsörjare. Däri ligger en av feministernas största missuppfattningar. Kvinnor som i praktiken vill ta sitt ansvar för ”jämställdheten” kan börja med att gifta sig nedåt istället för uppåt.

Man kan ju dessutom ta ställning till vissa feministiska påståenden, vilket några gör i kommentarerna:

1.”Män har makt”. De flesta män har iNTE makt. De är inte chefer eller kungar. De är löneslavar som de flesta kvinnor. Och det är män som dör i krig och olyckor, och de har svårare att hitta vänner. De förlorar dessutom i vårdnadstvister. Då är det ju bara för sjukt att man menar att även detta är patriarkatets fel etersom kvinnan som husmor då anses mest lämpad att ta hand om barn!

2.”Män har högre lön”. I den största lönekartläggningen som gjorts i Sverige (”Miljongranskningen”, gjord av JämO 2008) jämförde man 750 000 svenskars löner och tog hänsyn till yrke, utbildning och erfarenhet. Skillnaden var 0,7%. Man kan ju inte bara bunta ihop allas löner och ta en snittlön utan att ta hänsyn till om man jobbar deltid som städerska eller jobbar 60-timmarsveckor som VD.

3. ”Kvinnor blir objektifierade”. Kvinnor är inte ensamma om att få sitt utseende bedömt eller bli skämtade om på krogen. Det gäller män också. Och visst, kvinnor har historiskt blivit mer objektifierade och haft ett dekorativt syfte – men är det ett skäl att även göra män till objekt? Ska inte både män och kvinnor var SUBJEKT? Redan då Pinglan var ung var det viktigt för tjejer att ha en POJKVÄN – och SNYGG skulle han vara!!

4. ”Könsidealen drabbar kvinnor hårdast”. Det är inte svårare för en tjej att hålla normalvikt (vilket duger gott i de allra flestas ögon) än för en kille. Dessutom är det kvinnor själva som är den största upprätthållande kraften av det kvinnliga könsidealet. Men enligt feminister är det manliga ideal som har skapat size-zero-ideal. Och visst får kvinnor oftare ätstörningar, men det är män som käkar anabola för att få muskler. Det är väl också antaligen männens fel…

5.”Män får fler chefspositioner”. Det finns en anledning, nämligen att fler män vill bli chefer. Kvinnor VILL ofta ägna sin tid åt barnen, och det är ju trots allt de som föder dem. Och även balan barnfria så är det fler män som är villiga att ha en 60-timmars-vecka än kvinnor.

6. ”Kvinnor dubbelarbetar”: Bara att kolla på SCB’s statistik. När man summerar förvärvsarbete med hemarbete ser man att män och kvinnor arbetar lika mycket, förutom när det kommer till småbarnsföräldrar där män arbetar mer. Till de som tycker att vi lever i ett patriarkat där män som grupp förtrycker kvinnor som grupp – svenska samhället måste vara den enda patriarkala strukturen i världshistorien där förtryckarna jobbar mer än dem de påstås förtrycka…

7. ”Sexism drabbar mest kvinnor”: Många feminister generaliserar om, dömer och förlöjligar män på ett sätt som skulle få de värsta rasisterna att blekna i jämförelse. De tillåts dessutom göra det ostört i media dag ut och dag in. Kön är en lika medfödd egenskap som hudfärg, ändå är det nolltolerans för rasism men fritt fram för manshat. Ingen ska behöva bli smutskastad och dömd som ett kollektiv, oavsett kön, hudfärg eller ursprung.

Dessutom tycks ju feminister tro att det bara är kivnnor som ustätts för våld av män. Visst, det kanske är det vanligaste, emn man vet aldrig. Män som misshandlas av kvinnor lär ju vara ÄNNU mindre benägna att anmäla. Och vad är det som säger att inte väld finns i samkönade relationer?

Nej, ibland blir man trött på stolligheterna…
http://www.metro.se/kolumner/moa-drugge-patriarkatet-till-salu/EVHmip!HYcdVRlLgwaHA/

1 Response so far »

  1. 1

    Treve said,

    Mycket bra skrivet.
    Har aldrig hört talas om henne innan den här krönikan, men hon skriver väl på det här viset för att få pluspoäng hos feministerna inom medieetablissemanget.
    Visst blir man trött på alla dumheter.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: