Att folk bara orkar bli så provocerade…

Fotografen Bingo Rimér upprör i sociala medier när han letar efter ”slanka snygga tjejer” och några ”mulliga feminister”. Inför en kommande fotografering söker han efter nya modeller. På sitt instagramkonto skriver han ”Jag behöver då några slanka heta chicks. Men också några kurviga mulliga gulliga korthåriga kaxiga tjejer som kan spela ‘hardcore’ feminister”.

– Bingo Rimér slänger för säkerhets skull in att det ska vara en ”humoristisk bild som driver med nidbilden av feminister”. Men den bild han beskriver kommer snarare att förstärka och cementera den sorgligt stereotypa bilden av feminister. Den som gör att många kvinnor och män, som har de åsikterna, inte vågar kalla sig för feminister, säger Pernilla Ericson, feminist och redaktör för Allt om Stockholm.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article17535460.ab

Ja, naturligtvis gråter PK-isterna blod. Innan de ens har sett bilderna och syftet med fotograferingen. Jag fattar inte att folk orkar låta sig provoceras av sådant här. Är det inte värre att poliser registrerar folk med viss etnicitet, till exempel?

Och är det inte bra att en feminist kan vara mullig? Hade man valt en snygg feminist à la Lo Kauppi, så hade det väl blivit ett jävla liv för att tjejen är SNYGG och motsvarar den PATRIARKALA bilden av kvinnor (trots att ideal skapas MINST lika mycket av kvinnor).

Feminister är väl olika till utseendet de som alla andra. Så varför uppröras?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: