Välkomna till övervakningssamhället!

Polisens register över romer tycks inte ha något slut i tidningsartiklarna. Tydligen började polisen registret i samband med en stökig dopfest i Staffanstorp för fyra år sedan.
http://www.expressen.se/kvp/har-borjade-polisen-kartlagga-romerna/
– Det har inte skett något som ger polisen lagligt rätt att registrera 4 000 romer, säger Allan Schwartz, romsk jämställdhetskonsult och rådgivare.
Men ger det andra instanser rätt att reistrera? Vi är ju ALLA folkbordförda i detta land, om vi inte lever helt papperslösa och gömda, vill säga. Ditt personnummer finns på mer än ett ställe. Rom eller inte. Det går att hitta vem som helst över 16 på birthday.se , och du kan också se vilka fler som bor i samma hus som den du söker.

DN skriver också att kyrkan också har registrerat romer. Felet de har gjort är att de har angett att de är just romer, men registret i sig – där finns i princip ALLA svenskar, och alla som har släktforskat nån gång vet väl att det är till kyrkböckerna man går. Skulle det visa sig att jag skulle ha ”tattare” i släkten – och??? Vad skulle vara problemet??
Jag kan bara uttala mig om den enda rom jag känner – hon är ärligheten själv! Det handlar trots allt mer om HUR du är än VEM du är! En kille som jag känner jobbade i sin tur tillsammans med en svensk romsk kvinna i en affär. Då det kom in finska romer i affären sade den romska kvinnan att det var ett kriminellt släkte! Att det skulle vara finska zigenare som ger svenska ziggisar dåligt rykte. Men det är väl olika bland dem också, precis som bland alla andra!
Rapporten om att kyrkan skulle ha varit delaktigt i diksrimineringen av romer ska lämnas till regeringen som arbetar med en vitbok om övergrepp mot Sveriges romer.

Enligt Ärkebiskop Anders Wejryd vill Svenska kyrkan med studien bidra till att öka kunskapen om romers situation i landet och ”klargöra majoritetssamhällets historiska skuld”.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kyrkan-delaktig-i-overgrepp-pa-romer/

”Total” har använts som ett sökbart uppslagsverk över romska släktband, i flera utredningar. Hela idén är att det kartlägger romer. Men registret visar inte kriminalitet, skriver DN:s Niklas Orrenius, nedringd av romer som vill veta om just de är listade av polisen.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/niklas-orrenius-i-registret-finns-musiker-fritidspolitiker-forfattare-debattorer-och-massor-av-vanliga-familjer/

Men om det inte visar kriminalitet, vad är då problemet? Om det finns några uppgifter hos polisen om var jag bor eller var mina förädlrar är födda i kyrkoböcker, hos polisen eller Skatteverket, vad är problemet mer än att jag knappt kan åka till jobbet utan att vara övervakad av samhället – och så ser det ju ut för alla här i Sverige, så tacka fan för att jag är anonym HÄR! Det som snarare är positivt med att detta uppdagas är att man kanske kan se att även icke-romer har FRA hängande över sig. Fast då är det ju inte fråga om rasism, förstås. Så då är det okej att misstänka och övervaka.

Och nej, det är INTE fult att vara rom. Lika lite som att det är fult att finnas i ett register.

Niklas Orrenius ställer också frågan: Om jag har släktingar som var nazister under andra världskriget, är min släkt då en nazistiskt belastad släkt?

Ja, tyvärr, skulle jag säga, så är det så. Även om vi inte tror på arvssynd så finns den i vårt medvetande, och vad några få gör, det FÅR alla fan för! Oavsett om det gäller romer som stjäl, judar som lurar folk på pengar, muslimer som begår terrrordåd, finnar som super och drar kniv – eller svenskar som skattefuskar, knullar runt eller är rasister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: