Får barn växa upp i religiösa hem?

Den kristna tidningen Dagen har i veckan publicerat en artikelserie om jour- och familjehem. Där beskrivs bland annat ett pingstkyrkligt initiativ för att få fler kristna familjer att ta sig an utsatta barn.

Men det finns de som reagerar mot det. Religiösa fosterföräldrar försöker säkert föra över sin tro på de barn de tar hand om. Och visst, medlemmar i församlingar som drar åt det extremistiska eller sektlika bör granskas extra noga. Men nolltolerans mot kyrkobesök liknar mest religionsfobi.

http://www.dn.se/ledare/signerat/barn-dor-inte-av-en-gudstjanst/

Ska man ta biologiska barn som växer upp hos frireligiösa föräldrar? Om svaret är nej, så måste väl även frireligösa kunna bli fosterföräldrar. Och var går gränsen? Ska de som är medlemmar i Svenska kyrkan eller någon judisk eller muslimsk församling inte heller få ha barn eller granskas noggrannare än andra?

Ska även föräldrar som är sverigedemokrater eller AFA-anhängare granskas extra? För det kan väl inte vara rätt att föra över politiska värderingar till barn?

Jag kommer OSÖKT att tänka på de som vill ha konstgjord befrukting eftersom de inte anses lämpliga att adoptera av en eller annan anledning. Men om man inte anses lämplig som adoptivförälder så kanske man inte är lämplig som biologisk förälder heller. Och nu snackar jag inte om länder som inte adopterar varken till heterosexuella, homosexuella eller ensamstående trots att barnen skulle få det bättre överallt här än på barnhem i dessa länder. Det jag förvånas över är hur olika man ser på barnets rättigheter om det är biologiskt barn eller ett adopterat barn. Ska du bli adoptivförälder granskas du utan och innan, har du ett biologiskt barn ska det mycket till innan dom tar det ifrån dig…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: