Kvinnor slår också!

Något fler män än kvinnor har det senaste året blivit knuffade eller slagna av sin partner, enligt två nya studier vid Sahlgrenska akademin av våld i relationer.

– Det är överraskande, den gängse förställningen har varit att män inte utsätts. Men både kvinnor och män använder våld, säger Gunilla Krantz, professor vid avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, som lett studierna.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/man-mer-utsatta-for-relationsvald_8591710.svd

Att det bara talas om mäns våld mot kvinnor tror jag beror på att ÄNNU färre män än kvinnor är benägna att anmäla om de utsatts för våld. Samtidigt har man fått höra av feminister att det inte är lika vanligt att män utsätts för våld, men det tycks vara lika stor procent både bland kvinnor och män som får stryk, dvs ca 8%.

Våld är ALDRIG försvarbart, OAVSETT vem som är förövaren!

http://www.metro.se/nyheter/kvinnor-som-slar-man/EVHmjg!CYnvcimMyz2cI/

Och Andreas som blev misshandlad av sin flickvän har skrivit en bok om det. Modigt och starkt gjort, det finns några kvinnor som har haft modet att berätta om sina våldsamma män, men att en kille gör det – inte så vanligt!
Jag kan bara komma på två titlar då det gäller män som misshandlas av kvinnor, ”Ge aldrig upp” av Michael Alonzo och ”Inte utan mina söner” av Ingrid Carlqvist, som berättar om hur George Pesor får kämpa för sina söner som kidnappas av mamman.

Mycket bra böcker båda två, kan varmt rekommenderas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: