Det finns även pensionärer som röker på

En 68-årig norsk pensionär har dömts till två år och tre månader i fängelse för handel med kilovis med hasch, skriver Telemarksavisa.

När polisen nystade i andra narkotikahärvor väster om Oslo ledde spår till mannen, som hade 5 kilo av drogen lagrat hemma. Det visade sig också att han hade levererat 5,5 kilo till en okänd person.

– Det är väldigt sällsynt att vi ser folk i hans ålder begå grova narkotikabrott för första gången, säger advokaten Andreas Nyhaug, som tycker att åldringen borde ha fått mer straffrabatt.

Nu får han klara sig på pensionen, eftersom de 159 500 kronor han beräknas ha tjänat illegalt har beslagtagits.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/knarkhandlande-pensionar-i-fangelse_8611638.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/knarkhandlande-pensionar-i-fangelse/

Men hur naiva ÄR folk? Klart att gubben har puffat i hela sit liv, varit rädd för att polisen ska komma på honom för att han tar sig friheten att bestämma över sin egen kropp. Idiotiskt av honom att börja deala på gamla dar för att dryga ut pensionen. Men det är ju så det har gått till, det behöver man inte vara Kurt Wallander eller Sherlock Holmes för att fatta!

Helt klart var det idiotiskt av gubben att sälja, men att ha för eget bruk borde man inte straffa honom för!

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Jag undrar hur man har kommit fram till vad han ska ha tjänat på det hela? Om man utgick ifrån de mystiska 5,5 kilona, så blir det 29 kronor per gram, vilket är ett extremt lågt pris även om varan ifråga skulle vara av skitkvalité. Dessutom får man inte intrycket av att han odlade själv, så han ska i så fall ha köpt in haschet för ett ännu lägre pris. Undrar just varför han valde att berätta att han gjort sig av med ytterligare 5,5 kilo, då det ju knappast kan ha förbättrat hans situation?

    Vad gäller puffandet, så framgår det i den norska artikeln att han tidigare dömts för bruk, men detta är tydligen första gången han åker dit för grovt narkotikabrott. Det behöver alltså inte handla om naivitet, då långt ifrån alla brukare övergår till att utföra grova narkotikabrott.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: