Solidaritet? Inte inom vänstern iallfall

Det stora mysteriet i dagens politiska debatt är att vänstern inte längre vill vara vänster, skriver Lawen Mohtadi. Hon menar att det är konstigt eftersom vänstern har solidaritet, något som högern saknar.

Men snälla nån! Efter 1968 så förvandlades vänstern till någon slags kulturelit som tycker att det är okej att fördöma de som inte är lika bildade som de själva. Bland annat JUST den arbetarklass som de tidigare hade kämpat för. Jag växte själv upp på 70-talet och fick VÄLDIGT snabbt veta att är man inte för så är man emot och därmed fascist. Så jag ger inte speciellt mycket för den solidariteten. Dessutom ska väl solidaritet vara frivillig, det ligger ju i själva begreppet.

Vidare skriver Mohtadi:
”Ibland är jag rädd att jag lever i en bubbla. Att jag nästan bara omger mig med likasinnade. Vi tänker likadant, skrattar åt samma saker och följer samma Instagramkonton. Det är i och för sig poängen med att leva i en storstad – vi som lämnade mindre städer för Stockholm sökte just detta: subkulturer, likasinnade. Samtidigt är det underligt att bo i en stad där 40 procent röstar på moderaterna och inte känna en enda av dessa.”

Men det är väl klart. Om man nu jobbar med vänstermänniskor och bor i något hippt kulturområde med likasinnade, då lär man ju inte träffa så många moderater. Vad inbillar sig människan?

Lawen Mothadi lever ju mycket riktigt i en bubbla om hon är förvånad över att inte vänster vill vara vänster. Hot mot demokratin kommer både från höger och vänster, och det är inte ett dugg konstigt att faktiskt både höger, vänster och mittemellan inser detta.

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/lawen-mohtadi-snart-kommer-dagens-medelklass-att-fa-magont-pa-allvar/

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/10/23/ja-du-lever-i-en-bubbla/

http://anybodys-place.blogspot.se/2013/10/jag-har-inte-de-ratta-orden.html

http://fnordspotting.blogspot.se/2013/10/bubbelvanstern.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: