Ensidig bild av sexköpare

Elise Lindqvist utsattes för övergrepp som barn – som vuxen hjälper hon prostituerade kvinnor i Stockholm. Nu är hon aktuell med boken ”Ängeln på Malmskillnadsgatan” och som gäst i Skavlan på fredag.

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/ingen-prostituerad-tycker-jobbet-ar-fint_8676680.svd

Underbart med änglar som hjälper utsatta människor! MEN – det är ändå intressant vad hon drar för slutsatser om horor och torskar. Till viss del beror det på det hon har sett – samhällets verkliga bottenskikt, men man måste ändå förstå att det inte är alla sexarbetare som har haft en olycklig barndom med våldtäkter och övergrepp.

Likaså är det intressant hur man förstärker bilden av de män (kvinnor köper aldrig sex och män säljer aldrig, iallfall inte enligt de som vill förbjuda sexköp) som köper sex. De är monster, sexmissbrukare, har familjer och vägrar söka hjälp.

Att de inte söker hjälp är väl självklart, de är ju kriminella eftersom de missbrukar sex. Eller ens vill ha sex. Är en funktionshindrad kille (eller tjej) som inte kan få sex på annat sätt men längtar efter sex och kärlek också monster? Är de sexmissbrukare och perversa?

Bör man inte satsa på att hjälpa de som vill sluta bort från det de befinner sig i nu i stället för att jaga köpare?

http://www.aftonbladet.se/wendela/kronikorer/malinwollin/article17758857.ab

Skulle det nu finnas de som tycker det är kul med sex och kan tänka sig att tjäna pengar på det – varför ska då deras kunder kriminaliseras? Ska man då inte snarare ställa sig frågan varför de som nu tycks ha normala liv väljer att köpa sådant som de kan få gratis? Eller är inte sex så jävla normalt som ni sexuella varelser tycks tro? Jag menar, om nu inte tanten därhemma vill ha analsex och gubben vill tränga in i stället för att bli avsugen, fan, lev i celibat i stället för att köpa sex eller klaga, då!

Om sexköp ska vara krimniellt kanske sex över huvud taget ska vra kriminellt. Utnyttjande förekommer även om sexet är gratis och våld förekommer även i äktenskap.

Ty vad händer om sex är förbjudet? Jo- trafficking ökar – och där kan man VERKLIGEN tala om utnyttjande och förslavande av andra människor! http://www.aftonbladet.se/wendela/kvinnaoman/article17757266.ab
Visserligen sker människohandel, hot och övergrepp även i de länder där prostitution är legal – men med den skillanden att man då lättare kan uppsöka polis och sjukvård mer riskfritt.
Men det finns ju alltid tokfeminister som menar på att lagen ska vara normerande oavsett om den funkar eller inte. Så snacka om att det är feministerna som styr här, oavsett om det hjälper andra kvinnor eller inte…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: