I Saudiarabien bär man slöja som kvinna, i Frankrike niar man de man inte känner- och i Sverige handhälsar man!

Trollhättans kommun gjorde fel när den gav skadestånd till en man som vägrat skaka hand med en kvinna och straffade den tjänsteman som nekade mannen praktikplats. Mannens beteende omfattas inte av religionsfriheten, skriver Reinhold Fahlbeck, Christer Sturmark och Bengt Westerberg.

http://www.dn.se/debatt/att-vagra-ta-kvinnor-i-hand-maste-fa-konsekvenser/

Men många muslimska män skakar hand med kvinnor utan problem. Och om religionsfriheten ska respekteras i var mans handlande, ja, eftersom vi alla har någon form av trosuppfattnig, om än ej reiligiös, så skulle vi alla kunna hävda att kritik av vårt handlande är kränkande.

Dessutom – ska vi då även tillåta marijuanarökande – det är en religiös rit enligt rastafari. Eller låta oss fotograferas med durkslag på huvudet i alla lägen enligt pastafari?

Man måste skilja på religion och seder. Visst, jag har rätt till min övertygelse, men man måste ändå anpassa sig till och respektera seder och bruk på den ort man är. I Iran bär man som kvinna chador, hur respektlös skulle man annnars vara? I Tyskland säger man inte du till okända innan man har lagt bort titlarna. I Japan bugar man då man hälsar. Så vad är problemet för vissa?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: