Folk lever i en falsk illusion

Det finns en utbredd uppfattning om att barn är meningen med livet och att de gör föräldrar ”lyckligare” än de som inte har några barn.

Men det är en uppfattning som är ifrågasatt av forskare. De frvilligt barnlösa kvinnor som lever i äktenskap behöver inte fundera på och diskutera med sina äkta hälfter om hur hushållarbete och ansvar för barn ska delas upp.
Dessutom – oavsett om man lever i äktenskap eller inte, har man inte barn så har man annat som fyller ens tid.

Påståendet att de som lever i parrelationer utan barn är generellt nöjdare får stöd av en stor undersökning som har genomförts i USA och Europa och som presenterades tidigare i år av professor Daniel Gilbert vid Harvarduniversitetet.

Gift dig – men skaffa inte barn, var slutsatsen han drog i en intervju i Daily Mail. Enligt undersökningen ökar lyckokänslan när barnen blir stora och flyttar hemifrån.

– Siffrorna visar att gifta på nästan alla sätt är lyckligare än ogifta, oavsett om dessa är singlar, skilda eller sambor. Gifta lever längre, tjänar bättre och har mer sex. Barn verkar öka lyckan medan du väntar dem, men så fort de föds börjar problemen, lyder Daniel Gilberts något drastiska resonemang.

De som ju klart har det bäst ekonomiskt ÄR ju de som lever i en parrelation utan barn, de som har det sämst ekonomiskt är ensamstående föräldrar. Och även ensamstående utan barn har det sämre ekonomiskt än par med barn. Detta har jag bloggat om tidigare: https://ejkorrekt.wordpress.com/2011/07/01/att-sterilisera-sig-kan-ge-vinst-i-indien/

Att många säger att de är SÅÅ lyckliga som föräldrar beror nog också på att de har investerat tid, pengar och prestige i projekt barn. Man SKA ha barn och man SKA tycka det är toppen. ÄNDÅ klagar dessa föräldrar på hur jobbigt de har det med att få livspusslet att gå ihop. SKA man göra det också för att anses som ”normal”? Man hör aldrig barnfria klaga på att de har tre jobb eller en väl fylld fritid. Vad jag fattar finns det de som lätt får vardagen att funka med barn och de som har jävulska problem utan ungar. Men att säga att man ångrar att man skaffade barn är ännu mer tabu än att säga att man inte vill ha barn.

http://www.dn.se/insidan/inte-sjalvklart-att-barn-gor-oss-lyckligare/

Det är dock roligt att läsa vad folk har att säga om detta med barnalstring. Vissa menar att meningen med livet är att föröka sig. Tja, om DE anser att livets mening är att förstöra vår jord, så, javisst.
En annan skriver riktigt roligt, att det är inprogrammerat i våra gener att skaffa barn precis som det är inprogrammerat att dras till det andra könet!! Aldrig hört talas om homosexuella? DE har nog inte i generna att dras till motsatt kön! Och jag har då fan inga knull- eller barnalstringsgener. Med andra ord – rent jävla bullshit!

Sedan finns det kloka människor också: ”Meningen med livet är väl bara att trivas den korta tid man har. Har väl absolut ingenting med barn att göra. Med tanke på att vi är 7 miljarder människor nu på det stackars klotet och att vi ökar med 70 miljoner homo sapiens per år (ca 7 Sverige per år…. För några tusentals år sedan fanns det inte ens 70 miljoner homo sapiens på moder jord, detta ökar vi nu med Varje år…) så är väl inte ännu fler barn det viktigaste, tvärtom, det är som vi gräver vår egen grav mer o mer och på ett långsamt”

Någon klagar på att det alltid är de udda människorna som får ta utrymme i media, ytterligare en annan menar att typiskt media att inte vilja att vita rasister ska föröka sig.
Intressant tanke, jag ville inte ha barn som tonåring eftersom jag visste att barnet skulle få vita gener, och jag hade lärt mig att det var fult att vara vit…

Om jag blir lyckligare av att göra saker som jag vill utan att vara bunden till barn, vad har folk för rätt att döma? jag har ingen rätt att döma de som verkligen BLIR lyckliga vav sina barn och INTE har skaffat dem för att det är den norm som gäller!
http://blogg.alltforforaldrar.se/alfva/blir-man-lyckligare-av-att-ha-barn/

Både vi som inte har ungar och de som har barn kan vara lyckliga. Eller olyckliga.
http://towis.blogspot.se/2013/11/how-wonderful-life-is-while-youre-in.html

Och, joddå, jag är även lycklig utan en man eller kvinna vid min sida.

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: