Barn borde vara en icke-fråga

Johan Nilsson är singel och valde att sterilisera sig för att slippa diskutera barn med framtida partner. För honom ska barn vara en icke-fråga. Träffar han någon som vill ha barn, så kan han direkt säga att han inte kan få barn.

Johan menar att barn medför att man på något sätt måste ge upp en del av sitt vuxenliv för att anpassa sig efter barnets behov. När han berättar det brukar han få höra att han är ”egoistisk”. Men han menar att många val som vuxna gör är för deras eget bästa.

– Vilka val man än gör i livet, gör man dem väl med utgångspunkt i vilket liv man vill leva. Jag kan inte se att det är något särskilt egoistiskt med det här valet.

En del säger att vitsen med att skaffa barn är att man slipper tänka på sig själv hela tiden. Men Johan menar att det finns mycket annat man kan bry sig om.

– Man kan ägna sig åt vänner, familjen, partnern, eller något annat. Jag har till exempel flera ideella engagemang som jag har tid att ägna mig åt.

http://www.dn.se/insidan/det-skulle-inte-funka-med-barn/

Han har SÅÅÅ rätt! Vi gör väl alla våra val utifrån oss själva – alltså av egoistiska skäl. Och bara för att jag inte har barn så betyder det väl inte att jag sitter och glor på TV hela tiden! Dessutom – varför skulle det vara mer egoistiskt att gå på gitarrkurs än att leva genom andra?

De som kommenterar artikeln är då lika roliga som alltid: ”Häpnadsväckande läsning. varför inte låta lobotomera sig också när man ändå är i farten?” menar en.
En annan vill inte normalisera detta trams, och ytterligare en är glad för att han inte steriliserat sig.

Men nog är det intressant att DN såklart måste komma med en liten genusaspekt på det hela. Man beklagar sig över att det är fler kvinnor som steriliserar sig än män, trots att ingreppet är lättare på män. Kvinnor förväntas ta ansvar för att det inte blir några barn gjorda, oavsett om det gäller preventivmedel eller sterilisering.

http://www.dn.se/insidan/man-som-steriliserar-sig-borde-fa-frysbevara-sina-spermier/

Rubriken på artikeln är dessutom ”Män som steriliserar sig borde få frysbevara sina spermier”. Ähhh – varför då? Vill de inte bli pappor så vill de inte. Lika lite som att kvinnor som steriliserar sig absolut måste frysa in sina ägg – nää, DET är trams och inget annat, däremot!

ÄR det verkligen så att kvinnor sterilierar sig oftare än män?
Barnfria kvinnor lär ju ifrågasättas mer än barnfria män, och en och annan kvinna som vill sterilisera sig får höra saker i stil med ”jamen du som har så fina äggstockar”. Í den feministiska boken ”Lycka till” så kan man läsa att i ETC nr 2 2005 så berättar 25-åriga Kristin om sin kamp för att bli steriliserad. Då hon uppsöker sjukvården så får hon höra att det är det dummaste man har hört eftersom äggstockarna är fina! En kvinna utan barn är en onaturlig kvinna. Hon är en känslokall karriärkvinna eller saknar social kompetens.

Det är DÅ jag är glad att jag inte knullar så jag slipper DET problemet iallafall…

Förresten, att ha barn är dyrt! http://www.dn.se/ekonomi/sa-mycket-kostar-det-att-ha-barn/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: