Artikel 13.2

Cannabis bland Stockholms unga har flyttat från hemmafesten till skolrasten. Nu vittnar polisen om sålda julklappar och sexuella tjänster för att finansiera missbruk och om skolor som inte vill se problemet med risk för att få dåligt rykte.

http://www.dn.se/sthlm/polisen-skolor-doljer-elevernas-knarkande/

Sålda julklappar och sexuella tjänster? Är cannabis så dyrt? Säljer minderåriga sina julklappar och sex för att köpa alkohol också?

Och det låter hemskt konstigt att skolor skulle mörka med tanke på gott rykte. Så som den svenska sensmoralen är så skulle de väl vilja ha bort alla former av rusmedel från våra skolgårdar – eller? Sedan att de förnekar inför andra, det kan jag nog tänka mig, precis som att föräldrar som har barn som brukar eller missbrukar skulle försöka få ungen att lägga av, samtidigt som att man helst inte berättar för andra, i synnerhet om man är av finare familj…

”Ta tunnelbanan till valfri ändstation så hittar du något inom 10 minuter”, står det i en tråd på nätforumet Flashback, men Stockholmspolisen vet att det går lika bra att köpa knark på Sergels torg, Fridhemsplan eller vid Slussen. Faktum är att innerstaden sticker ut som drogliberalt i Stockholmsenkäten. Kungsholmen och Södermalm är stadsdelarna där flest unga har testat narkotika, även om polisen ser ett ökat missbruk i hela länet. Klart är att cannabis är helt dominerande som populäraste drog, och på ett annat sätt än tidigare. Ungar röker på rasten, men skulle aldrig dricka starköl på samma sätt. Nä, tacka fan för det! Du luktar inte gammalt fyllo om du har puffat, lukten av vad du har sysslat med är lättare att dölja.

Intressant fenomen. Ungdomar är trots allt klokare än många vuxna. Inte så att de ska röka på under rasterna, nej, i skolan ska man vara nykter och ren. Och nej, jag anser inte att det är okej att folk under 18 puffar lika lite som att det är okej att minderåriga super. Men vad vuxna gör med sina kroppar och sina liv borde vara deras ensak. Hur ser polis och politker på det?

Vill de kanske att man ska göra som s-politiker vill göra med sexköp? Det vill säga, man ska kunna straffas i Sverige för något man gör utomlands – även om det inte är straffbart där.

http://www.dn.se/nyheter/politik/s-kritiserar-reinfeldts-forslag/

http://www.dn.se/valet-2014/reinfeldt-vill-skarpa-sexkopslagen/

Jag trodde att Sverige hade anttagit FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. I artikel 13.2 står det: ”Var och en har rätt att lämna varje land, även sitt eget, och att återvända till sitt land.”

Vill man göra det om man straffas för det? Skulle inte tro det.

Annonser

3 svar so far »

 1. 1

  Asp said,

  Det finns tydligen inga gränser för vad för slags desinformation och rena påhitt man är beredda att gå ut med i narkotikapolitikens namn. Priset på marijuana varierar förstås lite grand beroende på vart man bor, men säger man att det ligger på runt 20 kr per dos så är man nog inte helt fel ute. Hasch är billigare än så. Cannabis är inte fysiskt beroendeframkallande – till skillnad mot den betydligt dyrare drogen alkohol – och även det psykiska beroendet är i regel milt. En del känner inte av några abstinensbesvär överhuvudtaget, trots regelbundet bruk. Men polisen och i förlängningen DN, som ju kört på hårt med att försöka demonisera cannabis utan att bry sig om objektivitet, vill alltså få folk att tro att ungdomar ägnar sig åt att sälja julklappar och prostituera sig för att ha råd med något som kostar mindre än vad många tobaksrökande ungdomar spenderar på cigaretter. På allvar? Sånt här gör mig uppriktigt förbannad – jag avskyr när någon anser sig ha rätten att ljuga folk rätt upp i ansiktet.

 2. 2

  Asp said,

  På tal om FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, så har FN:s tortyrexpert kritiserat Sverige och hävdat att den svenska narkotikapolitiken bryter mot de mänskliga rättigheterna. Mig veterligen har DN inte skrivit ett ord om detta…

 3. 3

  Pinglan said,

  Det är INGA svenska media som skulle skriva att Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna då vuxna människor vill bestämma över sin egen kropp i detta land!
  Och även jag reagerade mot att ungdomar skulle prostituera sig och sälja saker för att ha råd med cannabis. EN anledning till att ungdomar puffar i stället för super är ju – att det är billigare! Så hur i hela fanken kan man få till det på detta sätt????


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: