Inte konstigt att fler dör av narkotika i Sverige

Dödstalen av narkotika fortsätter att öka under vår ansvariga minister Maria Larsson. Samtidigt har det senaste regeringsinitiativet mot ungas användning av cannabis misslyckats fatalt. Detta visar att vi behöver ett omtag i narkotikapolitiken, skriver Alfred Askeljung, Mathias Nordahl och Algot Thorin, Centerpartiet.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/regeringens-politik-leder-till-fler-dodsfall_8817670.svd

Dödstalen för narkotika har aldrig varit högre. Enligt Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, så dog 589 människor av narkotikarelaterade diagnoser under 2012. Detta är de högsta dödstalen av narkotika hittills, mätt både i relativa och absoluta tal. Nyligen rapporterades det även att regeringens mångmiljonsatsning mot ungdomars cannabisanvändning enligt Folkhälsoinstitutet har misslyckats, insatserna har inte nått ut till de unga som hade behövt dem. Allt detta visar återigen hur Maria Larssons narkotikapolitik har havererat fatalt.

Pinglan är inte förvånad. Med den narkotikapolitk som förs i Sverige är det inte konstigt. Man förbnjuder något som man har en mer tillåtande syn till i resten av västvärlden, ja till och med i vissa diktaturer! Danmark, Schweiz, Portugal och Nederländerna är exempel på länder som på olika sätt utformat en skademinimerande politik och det finns inga skäl till att vi inte ska ta lärdom av vad som fungerar i andra länder.

I Stockholm ökar antalet dödsfall lavinartat. Tillgången har ökat även på tyngre droger som heroin. Men det är ju knappast troligt att folk som inte har några erfarenheter av opiater har börjat injicera som sjutton. Sanningen är nog snarare den att man inte vill satsa på missbrukare eftersom de är kriminella. Det är ju olagligt at knalla runt med knark i kroppen…

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-maste-veta-varfor-fler-dor-av-narkotika_8850252.svd

http://nostalgialocomotive.wordpress.com/2013/12/27/all-we-ever-needed-was-love-and-love-and-happy-afternoons/

http://www.magnuscallmyr.se/2013/12/25/haverikommission-eller-katastrofkommission/

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Att ge en ideologiskt driven kristdemokrat uppdraget att ansvara för narkotikapolitiken tyder på antingen extremt dåligt omdöme eller ett fullständigt ointresse av att uppdraget ska skötas objektivt. Maria Larsson är nämligen fullständigt inkapabel att vara objektiv i den här frågan, vilket hon har demonstrerat gång på gång med sina fördomar och okunskap. När hon gick ut och sa att nu skulle man satsa 50 miljoner på upplysning och att informationen minsann skulle vara objektiv, så skrattade jag gott av två skäl. Dels för att jag inte för ett ögonblick inbillade mig att hon eller någon av hennes hantlangare har för avsikt att vara objektiva, men också över det ironiska i att hon säger att nu ska man minsann vara objektiv. Med andra ord medgav hon att man inte har varit det tidigare.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: