Det nya året börjar bra

Ett Gott Nytt 2014 önskar Pinglan. Son det sägs i Tennysons gamla dikt Nyårsklockan så säger även jag ”ring ut det gamla och ring in det nya”. Och i Colorado har man verkligen ringt in det nya. Från och med idag kan personer över 21 år köpa marijuana i rekreatsionssyfte! Försäljningen väntas ge upphov till mer än 400 miljoner i skatteintäkter.

Det kontroversiella beslutet om legalisering av marijuana togs i en folkomröstning 2012, men det har tagit tid att få regelverket på plats.

Totalt 136 butiker har enligt CNN fått licens för att sälja cannabis, de första i USA, och de nya reglerna firades tillsamman med det nya året: ”Förbudstiden är över. Fira cannabis-friheten med stil”, hette det i en inbjudan till en nyårsfest i huvudstaden Denver.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/lagliga-marijuanabutiker-i-colorado_8862284.svd

Det är bara att hoppas att resten av världen snart följer efter!

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Georg said,

  Hur ska vi nu skremma våra born med alla farorna med haschisch?
  Dom forstår ju at vi ljuger til dom,når det legaliseras og seljes fritt.

  • 2

   Asp said,

   Många har nog förstått det för länge sedan 🙂 Sverige kommer säkert att krampartat hålla kvar vid sina påståenden – man far ju med osanning hela tiden, även när det går fullständigt emot modern forskning. RNS hävdar att man vill ha en öppen debatt och öppnar därmed upp en kommentarssida, men när kritiken mot organisationen och deras påståenden blir så svidande att man inte längre klarar av att argumentera emot, då stänger man ner sidan och avslutar därmed den ”öppna debatten”. CAN å andra sidan medger lite krystat att man medvetet vinklar kampanjer för att skrämma människor och inte prioriterar objektiv information. Svenska ”cannabisexperter” hävdar fortfarande att cannabis orsakar lungcancer, trots att man aldrig har kunnat koppla cannabis som en direkt orsak till ett enda dödsfall. Någonsin. Och trots att flertalet undersökningar nu visar att en mängd olika cannabinoider är anti-cancerogena och att det inte medför en ökad risk att utveckla lungcancer om man röker cannabis. Men likt förbannat fortsätter hjärntvättsförsöken i det här landet. Det är så att man skäms!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: