Det ska va’ Svensson till detta!

Att röka marijuana är inte värre än att dricka alkohol. Det anser i alla fall USA:s president Barack Obama.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-marijuana-inte-varre-an-alkohol/

Men naturligtvis så blir inte Obama oemotsagd. Iallafall inte i Sverige. Att USA:s president Barack Obama uttalar sig om marijuana i milda ordalag är problematiskt, anser Bengt Svensson, professor i socialt arbete vid Malmö högskola som forskar om narkotika. Cannabis är inte ofarligt, och unga ska inte bruka det!

Men hallå! Inte heller Obama tycker att det är okej att unga puffar, han avråder sina egna döttrar att göra det så länge de inte är vuxna!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/forskare-problematiskt-marijuanauttalande-av-obama/

Narkotikaliberaler jublar säkert över Obamas uttalande, enligt Svensson.
– Du hittar ingen forskare som säger att marijuana skulle vara ofarligt. Däremot finns det olika uppfattningar om hur man ska hantera drogen juridiskt. Om USA:s president säger att marijuana inte är värre än alkohol, då kan det förändra den legala hanteringen.

Vad är det som säger att en laglig hantering skulle vara dålig? Är det inte bättre att drogen regleras i stället som för idag vara lättare för unga att få tag i än alkohol, om nu drogen är så farlig som Svensson menar?

Nej, det ska då vara en Svensson till detta, det är den typiska svenska orgien i moralism som åter har slagit till.

http://fnordspotting.blogspot.se/2014/01/orgie-i-moralism.html

Ty forskning säger – vad än svensk moralpanik hävdar – att cannabis är en lätt drog. Märk väl, inte ofarlig – det påstår inte Obama heller, men, mindre skadlig än bra mycket som folk berusar sig på.

Fnordspottings inlägg är fasen något av det bästa jag läst på länge! Det är inte många som verkar vara inne på DEN politiskt anti-korrekta linjen!

Även Svensson som förhoppningsvis inte är Bengt skriver bra om detta http://blog.zaramis.se/2014/01/21/legalisering-av-cannabis/

Även här http://motpol.blogspot.se/2014/01/drogerna-finns-fragan-ar-hur-vi.html kan man läsa kloka saker. Narkotikapolitiken i Sverige är INTE lyckad, vi har bland annat MYCKET stor dödlighet på grund av narkotika här. Likaså håller inte heller argumentet ”vi behöver inte ytterligare en legal drog på marknaden”. Legal eller inte, drogerna FINNS där ändå – så varför inte skadeeliminera?

http://www.dn.se/nyheter/varlden/darfor-tar-obama-stallning-for-marijuana/

Nej, skippa de onödigt hårda straffen i Sverige som kan tivna dig till rehabilitering, avskeda dig från jobbet kanske bli av med körkort om du har och ta i från dig dina barn om du har.

Svensk debatt måste ta andra proportioner än att de som vill ha en legalisering är patetiska drogliberaler.

Själv anser jag snarare att de som vill uprätthålla förbudet är pateiska. Antagligen samma folk som klagar på oss som väljer bort barn för att vilja kunna bestämma över våra egna liv. De klarar inte av det själva – och voilà!

Konstiga slutsatser? Tja, kolla då på de som per automatik anser att du är rasist om du inte tycker tokfeminism är ok…

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/obamas-marijuanautspel-kan-gynna-demokraterna_8916400.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/obama-gras-inte-varre-an-alkohol_8909792.svd

Annonser

3 svar so far »

  1. 1

    Asp said,

    Märk väl hur Bengt Svensson försöker missleda läsaren. Han talar om cancerogena ämnen i cannabis, men väljer att inte yttra ett ord om att flera cannabinoider är anti-cancerogena (det finns inget vetenskapligt underlag för påståendet att cannabis ökar risken för cancer). Han talar om psykiska sjukdomar som om detta vore bevisat, när det under senare år snarare har påvisats att cannabis inte orsakar till exempel schizofreni. Han påstår att den kognitiva förmågan sänks, men struntar blankt i att nämna att allt återgår till det normala när man har hållit upp ett tag. Svensson förutsätter uppenbarligen att läsaren ska ta honom på ordet och visar en respektlöshet mot denne när han medvetet försöker föra folk bakom ljuset. Tyvärr är jag inte det minsta förvånad och ej heller att det är DN som publicerar den här artikeln. De publicerade även en fördomsfull kommentar rörande Obamas uttalande och demonstrerar än en gång att man fungerar som en propagandakanal för en av de mest repressiva och inhumana staterna i världen när det gäller narkotikafrågan.

  2. 2

    Får tacka för berömmet! 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: