Hoppas att Sverige lyssnar på Amnesty!

Ett förslag från Amnestys internationella sekretariat i London om att avkriminalisera köp och försäljning av sex har väckt bestörtning och ilska i Sverige.

– Vi är ju djupt emot det här, naturligtvis, säger Gertrud Åström, ordförande i Sveriges Kvinnolobby, till TT. Hon säger vidare att hon i ryggmärgen säger att hon vill gå ur Amnesty!

Ty svensk lagstiftning är god lagstiftning. Att prostitution går under jorden här och att personer som säljer sex blir mer utnyttjade här än i någon annan del av västvärlden – och att det är just detta Amnesty vill motverka – det bryr sig inte svenska feminister om!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/amnestyforslag-tillat-sexkop_8938354.svd

Nej, i stället hoppas man att länder som Frankrike och Belgien ska gå i Sveriges fotspår….

Svenska Amnesty hänvisar till att ett samråd med bland annat kvinnoorganisationer ska göras innan de sätter ner foten.

– Det här är ett förslag och det är viktigt för oss att vi har en väldigt grundlig och bred konsultation. Vi kommer bland annat att konsultera organisationer som arbetar för kvinnors rättigheter i Sverige och vet inte vad slutresultatet blir eller vad den svenska sektionen kommer att säga, säger Elisabeth Löfgren, pressekreterare på svenska Amnesty, till TT.

Att det även finns män som arbetar som sexarbetare (bland yngre sexarbetare är män i majoritet, iallfall då det gäller att sälja sex på nätet), det diskuterar man inte ens.

I förslaget står att en avkriminalisering skulle kunna öka de inblandades rättigheter vad gäller hälsa, jämlikhet, säkerhet och personlig integritet.

Löfgren understryker att frågan hanteras olika i olika länder och att den kan väcka ont blod.

– Vi vet att det är mycket kontroversiellt.

Ja, i andra länder tänker man kanske mer på mäns och kvinnors hälsa, jämlikhet, säkerhet och personlig integritet än man gör i Sverige. Tacka fan för att det är kontroversiellt att kritisera något som har så starkt stöd i politik och media att man näst intill straffas om man tycker något annat här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: