Vad är skillnad på vänsterfeminism och högerfeminism?

Att Moderaterna i dag kan tala om problemen med att människor delas upp i kön är mycket positivt. Men det är synd att man bara ser politiska lösningar. Förslagen blir därmed både tafatta och tandlösa, skriver Johanna Möllerström och Carolin Dahlman.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/m-har-tagit-efter-vansterns-feminism_8943024.svd

De kallade sig feminister – även om vänsterikoner som Gudrun Schyman gjorde det samma! Men snälla nån! Det har väl inte med politisk ståndpunkt att göra om man vill ha genusdagis, anser att män är djur och talibander eller vill ha lika lön för lika arbete!

Och – är det inte viktigare att jag ska få kunna klä mig i rosa balettkjol om jag vill – eller ha stålmannenkostym om jag vill det!? Feminister verkar mest fokusera på att det är fel att köpa balettkjolar till tjejer och Batman till pojkar.
Men trots allt så är det ju mer okej att tjejer vill vara Lara Croft än att killar vill vara Liberace! Och då får jag mer känsla av att det är balettkjolen som är fel – om flickor har dem är det stereotypa och om pojkar har dem är de bögar. En tjej som vill vara stålkvinnan är frigjord – medans pojken är stereotyp.

Nä, fler balettkjolar åt både pojkar och flickor som vill ha dem i så fall – och reta INGEN av dem för det!
Och låt barn leka med vad de vill! Det är lika fel att tvinga bilarna på flickorna och dockorna på pojkarna som tvärtom!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/brannpunkt-direkt-bla-feminism_8943244.svd

Likaså kan jag inte förstå att feminister inte VILL att folk ska vara hemma med sina barn! Om man inte vill eller kan – fine, skaffa inga barn då! Båd män och kvinnor måste kunna få välja – och detta måste vara tydligt INNAN man förökar sig! Annars BLIR foolk bittra fittor, det kan jag mer än väl förstå….

Och vänstermänniskor anser att högerns feminism intet är värt…
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hogerns-feminism-ar-ingenting-vard_8948150.svd

Nä, skaffa er ett liv i stället, ni som är tokfeminister…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: