Vad ÄR detta för ett underlivsprogram?

Såg på den första deltävlingen i Mello, och detta är mina reflektioner so far:

Det första de gör är att elda flöjter. Som någon slags reaktion på att Danmark vann hela tjottaballongen förra årte. Men – även om de spelade falskt som fan så FÅR man väl inte bränna flöjter???

Ballongerna var röda och vita. Dock tyckte programledarna att man skulle ta bort de vita ballongerna, eftersom det blev så danskt. En dansk blev till och med av med både sin röda och sin vita ballong. Så det kan bli…

Nu till låtarna:

Yohio sjöng om universell kärlek, och det lät mest som Andreas Jonsson. Pinglan gillar hans kläder i guld och svart och rosa och blå slingor i håret. Kul att han gick till final, även om han inte var min favvo ikväll.

Mahan Moin var bättre än låten hon sjöng. Hon kunde verkligen ta kamerorna. Detta var årets etnobidrag – med iranska flaggor i publiken och allt. Låten slutade på sjunde plats.

Linus Svenning var en hård killa, men det var trots allt vackert på något sätt. Låten var tjatig, men, den satte sig, tyvärr. Den gick helt rätt till Andra chansen.

Elisa Lindström hade någon slags baddräkt med fransar på. Och efter den där tjatiga snyftlåten så bara orkade jag inte med denna dansbanspop som var en rip-off på Linda Bengtzing. Låten slutade som femma.

Alvaro Estrella ser ut som John Travolta och låter som BeeGees: det jävliga är att vissa går säkert igång på det där ”boom booom boom, go into my bedroom” eller vad fasen han sjunger. Men varför MÅSTE han ta sig i skrevet??? Han kom sexa – en passande siffra för honom…

Ellen Benediktson sjunger en låt som heter ”Songbird”, jag tyckte de sade ”somber”. Låten påminner om Anouks ”Birds” från förra årets ESC. Ellen sjunger gudomligt bra, och jag tänkte att ”detta kans skrälla”. Och mycket riktigt – låten gick till final, vilket jag tyckte var kul.

Sylvester Schegel hade däremot den första skämtlåten i år. Ursäkta mig, men har SER ut som en bondpojke från Småland. Och hur KAN han ställa upp med detta efter att havarit med i The Ark? Pinglan fattar inte. Låten kom också mycket riktigt sist.

Helena Paparizou ÄR snygg som få. Och denna ballad var tävligens bästa låt enligt Pinglan. Detta är schlager när det är som bäst. Pinglan hade velat se Helena i final med Ellen, men Helena fick nöja sig med Andra chansen.

Nåväl, efter låtarna forstätter underlivshumorn. Inte bara Estrella koncentrerar sig på underlivet, utan någon Clara Henry drar någon konstig monolog som hon inleder med ”nu kom det kiss i trosan”. Efter det kommer något konstig danskt mellanspel, som inte Pinglan undrar om det är RASISM. Och efter det kommer Gina Dirawi på en surfplatta och snackar om att hon måste sitta i soffan själv och prutta. Och Nour El-Refai håller sedan plattan under sin klänning – varför? Vill hon visa Gina musen?

Vad ÄR det för jävla porrprogram? Trodde i min enfald att Melodifestivalen var ett familjeprogram, men ack så fel jag tydligen hade…

http://www.svd.se/kultur/ellen-benediktson-skrallde-i-malmo_8951618.svd

Dock kan tidingar som Aftonbladet även klaga på att SD klagar på att Nour inte är rakad under armhålorna. Vem fan kollar vem som är rakad och vem som inte är det? Och vem KLAGAR på de som är sådana idioter att de kollar? KAN inte folk skaffa sig ett liv?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article18281194.abn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: