Det är förknippat med något negativt

I dagens metro utfrågas politker om de är feminister. Tolv av sexton svarar ja på den frågan och de ska också definiera vad feminsim är. Men man tror att det är det svar som förväntas av våra folkvalda.

Gudrun Schyman menar dock att det räcker inte med att säga, man måste också göra.

Lisa Magnusson i Metro reagerar på att Fredrik Reinfeldt säger att han är för jämställdhet men att han inte vill kalla sig feminist. Hon undrar varför det ska vara så jävla svårt att kalla sig feminist.

Pinglan tror sig ha svaret. Pinglan är nämligen också för jämställdhet, lika lön för lika arbete, att varken kvinnor eller män ska dömas snett i sexualbrottsmål och så vidare. MEN – Pinglan anser inte att det är okej att påstå att män ar djur och talibaner, att alla män är våldsmän eller att alla kvinnor alltid ser vad som behövs plockas undan – samtidigt som man påstår att det egentligen inte finns män och kvinnor utan BARA ett ”Hen”. Genusdagis är också trams.

Tyvärr är det även sådant här som feminism förknippas med. Därför skulle jag snarare kalla mig humanist. Ty i det begreppet ingår att kvinnor och män ska likabehandlas – inte att det är okej att påstå att kvinnor inte kan köra bil och ljuger eller att män är våldsamma.

Inser ni skillnaden?

http://www.metro.se/nyheter/ar-ni-feminister-makthavare/EVHnbm!po4VWJStZZ04M/

http://www.metro.se/kolumner/lisa-magnusson-ska-det-vara-sa-svart-reinfeldt/EVHnbm!vw6zvgmiTtljA/

1 Response so far »

  1. 1

    Majsan said,

    Inget svårt alls att förstå för vad jag tror är en absolut majoritet av svenskarna. När jag var yngre och i karriären i ett mansdominerat yrke så fanns feminism inte ens i min världsbild. Det är något som kommit på senare år, via tidningsartiklar och ännu senare bloggar. Egendomligt nog nog i takt med att allt fler kvinnor kommit in i branschen. Har dock inte stött på en enda som hejar på tokfeministerna eller ens nämnt feminism annat än rätt nedsättande. Det är mer än en gång jag undrat hur många (få ….) de egentligen är, de där som hyperventilerar så fort de får mothugg som strider mot deras världsbild.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: