Tutt-TV

Så var kvällens Melodifestival enligt Pinglan:

Det börjar med att man överskrider könsgränserna, då Anders kommer i tyllkjol och Nour i kostym. Det måste vara en spinoff på förra veckans nummer med Sigrid som hyllade Yohio för att han bryter mot genusnormen.

Nåja, till låtarna:

Outtrigger såg ju bara för läskiga ut med masker och tvångströjor instängda i burar. Ett evligt growlande, men om man inte tittade på eländet så var låten okej. En andra chans får den.

Nästa grupp heter som Outtriggers låt, fast på svenska då. Eko hade ett härligt 80-talssound med syntar och allt. Pinglan gillade, men insåg att retromusik inte funkar, tyvärr, så det blev en sistaplats.

Oscar Zia hade tävlingens N’sync- Bye bye bye- rip-off. Men låten är JÄVLIGT bra! Köpenhamn nästa! Snyggt nummer och bra dans – Köpenhamn nästa! TUR att det blev finalplats, annars hade jag blivit arg!

Shirley Clamp hade en bra låt och hon sjunger bra, men denna låt hade passat Sarah Dawn Finer bättre. Och, som sagt, efter Sanna Nielsen förra veckan, så kunde det inte bli bättre än en sjätteplats.

State of Drama sjunger precis som Oscar Zia om att kämpa och inte ge up. Lite väl mycket marsch och kampsång, ”all we are”, ”all we are”. Men tjatet tog sig till Andra chansen.

CajsaStina Åkerström sjunger stämningsfullt en sjävlbiografisk låt. Enligt mig borde den ha fått en andra chans, men den slutade som sjua.

Ace Wilder var kvällens Avril Lavigne. Kaxig tjej med killar i fångdräkter som dansare som körde med skrevgreppen. Härligt att det skrällde och gick till final, och riktigt roligt att Oscar Zia kom in och sjöng med då det var klart att Ace var i final!

Jessica Folcker hade kvällens klart bästaröst. Synd bara att Dr Alban drog ner låten lite genom att låta som på sin egna ”No coke”. Och tyvärr är även detta för mycket retro, 90-tal denna gång. Pinglan gillade detta, men låten blev femma.
http://www.svd.se/kultur/dr-alban-floppade-i-melodifestivalen_8995312.svd

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/favoriten-oscar-zia-och-skrallen-ace-wilder-till-final-direkt/
http://www.dn.se/kultur-noje/melodifestivalen/hanna-fahl-ace-wilders-skrall-bra-for-hela-mellon/

http://www.svd.se/kultur/favoriten-zia-vidare-till-final_8995218.svd

Sedan blev jag då trött på att det skulle sexas till det. I OS-numret i pausen tog Björn Gustavsson Nour El Refai på brösten. Tutt-TV på bästa sändningstid.

Och det protesteras, vill jag lova!

http://www.svd.se/kultur/underhallningen-har-sabbar-man-allt_8995340.svd

Feministerna går i taket – men det var faktiskt Nour själv som skrev manus!

http://www.svd.se/kultur/heta-kanslor-efter-bjorns-brostklam_8995356.svd

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article18373897.ab

Själv kan jag mest bli trött på att det är en massa under-bältet-humor. Är det inte underliv, så är det tuttar, typ. Undrar vad feminsterna skulle säga om någon tog Anders på snorren. Jag skulle inte gilla det. Lika lite som att man tar någon på brösten eller musen. Inte för att det skulle vara sexism – om programledarna själva tycker det är roligt, utan för att jag inte vill se en massa tafsande då jag koller för att lyssna på musik.

Gonatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: