Vad vågar man säga? Vad vågar man göra?

Gruppen Panetoz fick ta på sig namnskyltar i Godmorgon Sverige eftersom John Chrispinsson hade svårt för namn. Det är rasism. Ja, har man något neuropsykiatriskt funktionshinder eller något annat som gör att man har det svårt med namn, ja då är man rasist. Är utlänningar rasister om de har svårt med svenska namn? Det skulle vara förfärligt om det vore så, och jag skulle ALDRIG hysa agg mot någon från nåt annat land som skulle tycka att mitt nanm är knepigt!!! Men om jag inte kan utttala eller komma ihåg somaliska eller eritreanska namn – uj,uj,uj…

http://www.resume.se/nyheter/media/2014/02/11/svt-pudlar-om-panetoz-namnskyltar/

För min del är det svårt att fixa ett namn som Helena von Zweigbergk, och då kan jag ändå tyska och vill bara gratta till seger i På spåret. Är det rasism?
http://fnordspotting.blogspot.se/2014/02/public-service-mygg-kameler.html

Vidare håller jag med Fnordspotting om att det här helt galet at stänga av Ismail samtidigt som Gina Dirawi får ett eget program trots att hon harn åsikter farligt nära antisemitism och menar att eflte september arrangerades av amerkanska regeringen! Public service – jojo…

http://fnordspotting.blogspot.se/2014/02/public-service-mygg-kameler.html

Nåväl, numera törs vi inte använda namnskyltar. Har du kognitiva problem så kommer dessa bli större, tro mig…

Vi törs inte heller ha programledare i Public service som gilar droger. Se bara hur det gick för Ola Lindholm, och nu är även Kristoffer ”Kringlan” Svensson i blåsväder. Han erkänner att han är drogliberal och har tagit kokain. Men nu råkar han jobba som barnprogramledare på SVT. Att han inte säger till barnen i TV att det är OK att dra en lina eller klippa en hövding – det spelar ingen roll!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18369590.ab

Hur ser det ut om du jobbar ”offentligt” i andra sammanhang? Kan du jobba som frisör om du är sverigedemokrat eller Jehovas vittne? Kan du sitta i kassan på Komsum eller jobba som musiker eller sångare om du är antirasist? Kan du jobba som dansare om du tycker att det är okej att ta ecstasy? Kan du rekommendera en bra bok eller ett snyggt kakel om du hatar att folk dricker eller går i kyrkan? Kan man jobba på sjukhus om man är antifeminist? Kan man jobba som lärare om man är feminist?

Vågar man ha åsikter i Sverige?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18369590.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: