Jämställdhet ökar våld mot kvinnor

Sverige hamnar i topp i ny EU-statistik över fysiskt och sexuellt våld mot kvinnor, sexuella trakasserier och stalking. En konsekvens av den nordiska alkoholkulturen, men också av icke-traditionella könsroller, säger chefen för EU:s rättighetsbyrå (FRA).

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sextrakasserier-vanligast-i-sverige_3328668.svd

Okej, nu är det väl lite så att våldtäkt definieras på ett annat sätt i Sverige än i andra länder. Precis som att tungt missbruk definieras på annat sätt här än i Nederländerna.

Men ändå – att fler kvinnor utsätts för våld och trakasserier här än i de flesta andra europeiska länder visar väl rätt tydligt på att genusdagis, hen-refomrer, synen på att kvinnor som inte har barn ska straffas med att jobba mer för att kvinnor med barn inte får diskrimineras, och att män inte kan våldtas medans kvinnor är våldtagna om en man tafser det minsta – ja, det hjälper inte. Snarare tyder sifforna på att ju mer kvinnor är ute på arbetsmarknaden i samma roller som män, och ju mer både män ock kvinnor super enbart för att bli fulla, vilket är typsikt de nordiska länderna, Holland och England, ja, ju mer utsätts även kvinnor för våld.

Till viss del så provoceras säkert män av att könsrollerna förändras, men de flesta män mår ju också bättre av ett mer jämställt samhälle enligt vissa studier. Men om 46% av de svenska kvinnorna menar att de har utsatts för våld av en partner, och det ju faktiskt talas mycket om denna typ av våld här, sorry brudar, men jag skulle klart föredra att leva som asexuell och singel om jag var ni. Möjligen lite lesbisk kärlek då och då.

Så jag är ledsen – men det är just sådana här siffror som gör att jag INTE är feminist. Det våld som utövas är inte acceptabelt, men jag tror inte att det är mer jämställdhet och feminism som får det att upphöra.

Det är iallfall de slutsatser som Pinglan drar.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sextrakasserier-vanligast-i-sverige_3328668.svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: