Om inte både män och kvinnor vinner på jämställdhet – varför ska vi då ha det?

I morgon är det Internationeella kvinnodagen. Vi ska åter påminnas om hur långt det är kvar till ett jämställt samhälle. Men kan vi inte sluta se ojämlikhet och ojämställdhet som ett krig och i stället slå fast att alla vinner på att vara jämlika och jämställda? Johanna Frändén anser inte det. Hon menar att om alla vann på jämställdhet skulle inte feminister få ta emot hatmail (som om inte män som Pär Ström och Pelle Billing har fåt hatmail) och män hade inte tjänat mer (men även barnlösa singelkvinnor ÄR mindre på jobbet än män har det visat sig).

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johannafranden/article18488676.ab

Män vill nämligen inte att makt ska omfördelas eftersom de skulle förlora på det, enligt Johanna. Tydligen vill inte män ha vårdnaden om barn i vårdnadstvister och tydligen vill män gå ut i krig till varje pris. Iallfall enligt vissa galna feminister.

Ett jämlikt samhälle för mig är väl att alla ska ha samma rättigheter – men även skyldigheter. Oavsett kön, sexuell läggning, ålder, etnicitet, ja vad man nu kan komma på.
Men så tänker inte vissa. En del feminister vill att kvinnor ska ha MER makt än män. En del på vänsterkanten vill att invandrare ska ha MER makt än svenskar. En del konservativa vill att äldre ska ha MER makt än medelålders.

Sorry, men Pinglan går inte med på det…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: